Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Τι θα γίνει με την ΕΡΤ;

Στον απόηχο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών και ενός τελικού αντάξιου του θεσμού, η αξιοποίηση της Ελληνικής συμμετοχής παραμένει ένα μεγάλο και αναπάντητο ερωτηματικό.

Η ακέφαλη ΕΟΠΕ μπορεί να εγγυηθεί «τι μέλλει γενέσθαι» στο ζήτημα της προβολής των πρωταθλημάτων, για παράδειγμα της Volleyleage γυναικών;

Θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία και οι δεσμεύσεις που είχε προαναγγείλει η διοίκηση της Ομοσπονδίας με την ΕΡΤ (θυμηθείτε εδώ); Θα προβληθούν οι αγώνες με οικονομικό όφελος όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία ή θα έχουμε νέα δεδομένα;

Θα διδαχθεί η διοίκηση της ΕΟΠΕ από το «τηλεοπτικό φιάσκο» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όταν για να πραγματοποιηθούν οι μεταδόσεις πέρασαν από 40 κύματα μετά την ολιγωρία της, και τελικά, όσοι αγώνες μεταδόθηκαν ήταν αυτοί που έγιναν με σημαντικά ισχυρότερους αντιπάλους, προβάλλοντας, έτσι, μόνο τις ήττες μας.

Το βήμα προς τα μπρος, που κατοχύρωσε η Εθνική μας ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν θα έχει αντίκρισμα, αν δεν συνδεθεί και με την τηλεοπτική προβολή και ανάδειξη της αγωνιστικής δράσης των ομάδων που τροφοδοτούν με αθλήτριες την Εθνική ομάδα.

Το βόλεϊ γυναικών για να αναπαράγει τη συγκεκριμένη επιτυχία, οφείλει να έχει αναφορά στην τηλεόραση έχοντας άρτια οργάνωση των πρωταθλημάτων, που η ΕΟΠΕ έχει την ευθύνη τους.

Είναι λοιπόν χρήσιμο, το ένα βήμα μπρος που έγινε, να μην ακολουθήσουν όπως διαφαίνεται, δυο βήματα πίσω. Ας το λάβουν υπόψη τους οι διοικούντες την ΕΟΠΕ, πριν είναι πολύ αργά για το άθλημά μας.

YΓ. Η υποδοχή της Εθνικής ομάδας της Σλοβακίας στο αεροδρόμιο κόστισε €40 σύμφωνα με την ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της ΕΟΠΕ (δείτε εδώ). Η δαπάνη αφορούσε τη μετακίνηση προσωπικού για την υποδοχή.

Η αναφορά μας ξεκινά από την απορία για το πως στοιχειοθετούνται τα ποσά και ιδιαίτερα τα μικρά ποσά, αφού η λογική των απλών αποδείξεων για την κάλυψη διαφόρων εξόδων έχει τη δική της σημασία. Η πρακτική αυτή μας βρίσκει αντίθετους όπως και στο παρελθόν έχουμε επισημάνει (θυμηθείτε εδώ), αφού καθιστά την ύπαρξη τέτοιων εξόδων, μέσα από τη συλλογή αποδείξεων, προκλητική.