Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Η ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των αποσπασμένων ΚΦΑ στις Ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων (Δείτε εδώ). Φέτος για πρώτη χρόνια ο αριθμός των αποσπασμένων έφτασε τους 200, αυξημένος σε σχέση με την περσινή χρόνια και διπλάσιος από τα προηγούμενα χρόνια.


Η βούληση της Πολιτείας (και λόγω εκλογών) ήταν να πριμοδοτήσει τις Ομοσπονδίες με προσωπικό ως μια μορφή έμμεσης χρηματοδότησης.

Στην ΕΟΠΕ φέτος αποσπάστηκαν 24, την περασμένη χρόνια είχαν αποσπασθεί 14, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι αποσπασμένοι ΚΦΑ ξεκίνησαν από 4 και έφθασαν έως 8 άτομα. Η ΔΙΚΗ δικαιώθηκε πλήρως και σε ότι αφορά τον αριθμό των αποσπασθέντων ΚΦΑ, αλλά και των προσώπων που επιλέχθηκαν.

Έχουμε περιγράψει αναλυτικά την έλλειψη  αντικειμενικών κριτηρίων, τις πιέσεις που ασκήθηκαν για τη διαμόρφωση της συγκεκριμένης λίστας και τον σκανδαλώδη τρόπο που έγιναν οι μεθοδεύσεις και έφεραν το θέμα στη Βουλή.

Το σημαντικό είναι ότι ο Γιώργος Καραμπέτσος, ακόμη και τώρα, δεν επέτρεψε στους «μακιγιέρ» του γραφείου τύπου, να παρουσιάσουν στο site της ΕΟΠΕ τη λίστα αξιολόγησης, κρατώντας μια μυστικοπάθεια για το θέμα. 

Με την ίδια λογική απέκρυψε και όσους είχαν κάνει αίτηση και δεν τους συμπεριέλαβε στη λίστα. Έχει ενδιαφέρον η λίστα όπως στάλθηκε στη ΓΓΑ με την αξιολογική σειρά των συνεργατών της ΕΟΠΕ. 

Η φθίνουσα σειρά της λίστας δείχνει και τον τρόπο που ο Γιώργος Καραμπέτσος προσδιορίζει τη χρησιμότητα των αποσπασμένων (Δείτε εδώ).


Ποιους θεωρεί απαραίτητους, ποιους «τσόντες» και ποιους προσπαθεί να προσεγγίσει. 
Η ΔΙΚΗ γνώριζε, εξ αρχής, τις μεθοδεύσεις όπως και τη φθίνουσα σειρά της λίστας που έστειλε η ΕΟΠΕ στη ΓΓΑ με τελικό αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας.

Τη δημοσιεύουμε αυτούσια:
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗ Κ.Φ.Α. 18/19

1.         Μπακοδήμος Περικλής
2.         Περόπουλος Ευάγγελος
3.         Μπακοδήμος Γεώργιος
4.         Λακασάς Παναγιώτης
5.         Μπουτσουρής Νικόλαος
6.         Γκούντας Κωνσταντίνος
7.         Ζακυνθινός Παναγιώτης
8.         Ντόζης Χρήστος
9.         Καραβιδόπουλος Γεώργιος
10.      Σδραυκάκης Παναγιώτης
11.      Παπαδημητρίου Βασίλειος
12.      Γεράνιος Σταύρος
13.      Βίτσιος Σταύρος
14.      Δημητριάδης Ιωακείμ
15.      Χριστοφορίδης Δημήτριος
16.      Γαβαλά Μαρία
17.      Νικητάκης Νικήτας
18.      Κουτσολία Παναγιώτα
19.      Θεοδωράκης Βασίλειος
20.      Μανωλάκης Εμμανουήλ
21.      Πάτρας Χρήστος
22.      Κουτσογιάννης Μαρίνος
23.      Χριστόπουλος Γεώργιος
24.      Μπούκουρας Γεώργιος

Ο αριθμός των αποσπασμένων ΚΦΑ, ανεξάρτητα του τρόπου που έγινε, της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και συγκεκριμένων προσώπων που επιλέχθηκαν, είναι ένα όπλο στα χέρια της ΕΟΠΕ αν αξιοποιηθεί με πρόγραμμα και πλάνο δράσης και δεν αποτελέσει προκάλυμμα αργομισθίας όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει. Ας μας αποδείξει το αντίθετο.