Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ

 Για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά για τους γνωστούς ρουσφετολογικούς λόγους, η διοίκηση της ΕΟΠΕ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Η κακοποίηση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων και η ευκαιριακή αξιοποίησή της για λόγους μικροπολιτικής, επανήλθε στο προσκήνιο και εμφάνισε για άλλη μια φορά τα σημάδια παρακμής.

Η σκανδαλώδης περσινή αλλαγή των ορίων ηλικίας (Δείτε εδώ την αναφορά μας «Τορουσφέτι παράγει ρουσφέτι») για να εξυπηρετηθούν «ημέτεροι» (μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ) και να βοηθηθούν οι ομάδες τους στα Πανελλήνια αναπτυξιακά πρωταθλήματα, κατακτώντας τις προνομιακές θέσεις, και αποκτώντας τα περιβόητα «bonus» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, είχε και συνέχεια.

Αφού εξασφάλισαν τους δικούς τους ανθρώπους, και παρόλο που η περσινή προκήρυξη καθόριζε το τι θα συμβεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-19 (δείτε τις προκηρύξεις, από το «αλά ΔΙΚΗ» ρεπορτάζ του Στέφανου Λεμονίδη), το αγνόησαν και θέλησαν μετά την κατακραυγή να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Η δικαιολογημένη αντίδραση του Ολυμπιακού (και όχι μόνο) που είχε κάνει τον προγραμματισμό και τις επιλογές με βάση το ισχύον καθεστώς, τους τρόμαξε. 

Μη έχοντας αιτιολογημένο σκεπτικό και λαμβάνοντας αποφάσεις με περιστασιακά κριτήρια βρέθηκαν μπρος στην αδιέξοδη πολιτική τους. Αποφάσισαν άρον άρον, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να ανακαλέσουν την τελευταία απόφασή τους και να επαναφέρουν την προηγούμενη.

Ημιμαθείς, αναξιόπιστοι και ανερυθρίαστοι, ανήμποροι να αντιληφθούν τη ζημιά που κάνουν με τις συνεχείς μεταλλάξεις τους στο άθλημα, σε μια πορεία χωρίς αρχές και στόχο, βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ζημιώνουν το βόλεϊ και την εικόνα του.

Επιπλέον, η τυχοδιωκτική πρακτική τους δίνει λάθος μηνύματα και δημιουργεί λάθος πρότυπα, στους νεαρούς αθλητές-τριες, πέραν της ζημιάς, που προκαλείται στην αξιοπιστία και στη φερεγγυότητα της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Αν σε αυτό προστεθεί και η εφαρμογή των νέων κανονισμών και του νέου εξοντωτικού «Ποινολογίου» (αλήθεια πρόλαβε και εγκρίθηκε από τη ΓΓΑ σε χρόνο ρεκόρ ή η έγκριση θα υπάρξει οσονούπω;) που με τόση σπουδή φρόντισε να υλοποιήσει ο ΓΚ και η ευφυής παρέα του, μπορεί να γίνει κατανοητό το κατάντημα τους. Το κατάντημά μας…, αφού κόντυναν το βόλεϊ, τόσο πολύ, φέρνοντας το στο μπόι τους, με τη δική μας ανοχή.