Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Δε γνωρίζει η δεξιά, τι ποιεί η αριστερά

Η Εθνική Παίδων έπαιξε στο Πανευρωπαϊκό. Για το πώς και το τι, τα έχουμε πει σε άλλες αναφορές (Δείτε εδώ, εδώ) Ο τεχνικός σύμβουλος και ταμίας της ΕΟΠΕ σε επίσημες δηλώσεις έκανε τον απολογισμό.

Έδωσε έναυσμα κινητοποίησης: «Πλέον κοιτάμε την επόμενη μέρα, καθώς έχουμε μπροστά μας το Βαλκανικό» (Δείτε φωτό).

Στο Βαλκανικό όμως δε δήλωσαν συμμετοχή σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΠΕ (δείτε εδώ, ηλικία Κ18 αγοριών). Ούτε και στην Κ20 αγοριών.

Άραγε  ποια είναι τα ενδεχόμενα για τον ταμία τεχνικό σύμβουλο;

1. Ήξερε, ότι δεν θα πάρει η Εθνική μέρος στο Βαλκανικό, αλλά είπε ένα ψεματάκι στα παιδιά που στενοχωρήθηκαν από τον αποκλεισμό, οπότε είναι ψεύτης.

2. Δεν ήξερε, γιατί δεν ενημερώθηκε από το στρατηγείο του ΓΚ και τον άφησαν να εκτεθεί, οπότε είναι απληροφόρητος.

3. Αποφάσισε, εκ των υστέρων, να κόψει την ομάδα από το Βαλκανικό, καθότι ταμίας και τεχνικός σύμβουλος, οπότε είναι ανακόλουθος.

4. Αποφάσισαν άλλοι, εκ των υστέρων, να «κόψουν» την ομάδα από το βαλκανικό και αυτός, ως ταμίας και τεχνικός σύμβουλος, δεν έφερε αντιρρήσεις, οπότε είναι διακοσμητικός.

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι από όλα είναι χειρότερο;

Για να κλείσουμε το θέμα των Βαλκανικών διοργανώσεων, θα πάρουμε μέρος σε 2 (παμπαίδες, παγκορασίδες) από τις 6  διοργανώσεις στις αναπτυξιακές ηλικίες, λιγότερες από κάθε άλλη βαλκανική χώρα για 2η  συνεχόμενη χρονιά. Η Αλβανία του Ενβέρ Χότζα ήταν πιο εξωστρεφής από την ΕΟΠΕ του ΓΚ.

Προ(σ)κλήσεις
Έχουμε ειλικρινή απορία, ποιος θα κάνει τις κλήσεις για την Εθνική ομάδα Γυναικών; Ο προπονητής που ανέλαβε μέχρι χθες έπαιζε στο Ρουμανικό πρωτάθλημα, ο βοηθός του έπαιζε play-outs στην preleague και προκριματικά με την Εθνική νεανίδων. Πόσα παιχνίδια της Α1 Γυναικών έχουν δει; Πόσα προλαβαίνουν να δουν μέχρι τις κλήσεις;

Οι κλήσεις γίνονται δια της περιφοράς. Αφού κληθούν οι προφανείς αθλήτριες, οι οποίες βέβαια δεν αξιολογούνται από κανένα, αρχίζουν τα τηλέφωνα σε όσους έχουν πρόσβαση στη υψηλά κλιμάκια.

Τηλεφωνούν προπονητές σωματείων που ενδιαφέρονται για κάποια αθλήτριά τους, managers αθλητριών για να ανεβάσουν την αξία των πελατισσών τους με μία κλήση στην Εθνική ομάδα, γονείς για να πετύχουν ένα καλύτερο βιογραφικό για το παιδί τους ενόψει υποτροφιών και επιλογής σε Πανεπιστήμια, παράγοντες ομάδων για να επιδείξουν την πρόσβαση που έχουν, αναπτυξιακοί και άλλοι υπεύθυνοι γιατί αυτοί ξέρουν, σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι της Ομοσπονδίας για να προωθήσουν παιδιά και εγγόνια, τεχνικοί σύμβουλοι γιατί έχουν μάτι που «κόβει», υποπροπονητές Εθνικών ομάδων που κάτι «πήρε το αυτί τους» και άλλοι.

Όλοι όμως θα έχουν τον ανταγωνισμό του team manager Εθνικής Γυναικών και προπονητή ομάδας Α1, Δρ Βαγγέλη Περόπουλου, που θα θέλει κυρίως να κάνει τις δικές του δουλειές.


Η απαξίωση του ρόλου του προπονητή (διμηνάκι, τελευταία στιγμή, χωρίς περγαμηνές) διευκολύνει μία σειρά από παρατρεχάμενους διαδρομιστές της ΕΟΠΕ, να ασκούν εξουσία και να κάνουν τις δουλειές τους, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη. 

Με αυτό τον τρόπο γίνονται απαραίτητοι και διαιωνίζουν  την εξουσία  που τους παραχώρησε ο ΓΚ.