Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ

Δάσκαλε που δίδασκες...
Η τελευταία αναφορά μας για τις Εθνικές ομάδες ήταν με αφορμή τη συνέντευξη τύπου, στην παρουσίαση των Ομοσπονδιακών προπονητών. Εκεί, σταθήκαμε στο αγωνιστικό κομμάτι, στην έλλειψη στόχων, στην ανυπαρξία κριτηρίων αξιολόγησης, στη γενικότερη αδυναμία που η διοικητική ανικανότητα και ανεπάρκεια έχει οδηγήσει, επιφυλάσσοντας ένα απροσδιόριστο και αβέβαιο μέλλον.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου, ο ΓΚ προσπάθησε, συνειδητά, μέσω υπονοουμένων, διαρροών και αιχμών, να αναζητήσει δικαιολογίες για την πορεία των Εθνικών ομάδων επί θητείας του, ρίχνοντας τα βάρη στην οκταετία που προηγήθηκε, αποδίδοντας στο παρελθόν τις ευθύνες για τη θλιβερή σημερινή πραγματικότητα.

Όλα αυτά στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να βρει άλλοθι για τη διάλυση, την περιθωριοποίηση, το διασυρμό, τους αλλεπάλληλους εξευτελισμούς, την απαξιωτική διάθεση των ίδιων των αθλητών για την Εθνική ομάδα (αρκεί να δείτε εδώ τη σύνθεση της Εθνικής Ανδρών, αυτή τη στιγμή), την παρακμή που σήμερα βιώνει το Ελληνικό βόλεϊ, μέσα από την απαξίωση των Εθνικών συγκροτημάτων και την Ευρωπαϊκή απομόνωση.

Είπε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, σε μια απόπειρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την εικόνα των Εθνικών ομάδων και τον ευτελισμό του οποίου σήμερα είμαστε μάρτυρες, ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια (η αιχμή αφορούσε δυο διοικήσεις) ξοδεύτηκαν, ή καλύτερα προϋπολογίστηκαν να ξοδευθούν €8.000.000 για τις Εθνικές ομάδες, συγκρίνοντας με το παρόν, όπου η διοίκηση του πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις που η ίδια δημιουργεί (λεπτομέρειες στο ΥΓ).

Η αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο, αφού ο ΓΚ δείχνει να αγνοεί, την πρώτη από τις τέσσερις πράξεις στην απλή αριθμητική, την πρόσθεση. Με τα μισόλογα της αναφοράς του στο ποσό που υποτίθεται ότι ξοδεύτηκε (ή προϋπολογίστηκε) αλλά και στη χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκαν οι δαπάνες, εκφράζει τη σκοπιμότητα για τη συγκάλυψη της δικής του ανυπαρξίας.

Γιατί, σε όλους είναι γνωστό ποια διοίκηση παρέδωσε χρεοκοπημένη την Ομοσπονδία, σε ποια εποχή έγινε πρωτοφανής σπατάλη (όταν έφτασαν στο σημείο αθλητές της Εθνικής να πληρώνονται με την προπόνηση), ποια διοικητικά πρόσωπα αφορούσε εκείνη η «ένδοξη» εποχή.

Αλλά ακόμη και αν ο ΓΚ έλεγε την αλήθεια, είναι σοβαρό, ως πρόεδρος Ομοσπονδίας, να μιλάει για οικονομική διαχείριση ψελλίζοντας υπονοούμενα, σε μια συνέντευξη τύπου, χωρίς να τα συμπεριλάβει το δελτίο τύπου που ανέβασε η ΕΟΠΕ στο site της; Aν έχει οδηγηθεί σε τέτοιες διαπιστώσεις, γιατί «ξέχασε» να αναφερθεί σε αυτές, στις 3 Γενικές Συνελεύσεις που έχουν μεσολαβήσει από την εκλογή του;

Αλλά επειδή κανείς δεν προήλθε από παρθενογένεση (πολύ περισσότερο ο ίδιος που έχει επιλεκτική όραση και μνήμη) γιατί δεν ρωτά για αυτή την περίοδο, τον Γενικό Γραμματέα της διοίκησης Προσαλίκα, και νυν ειδικό γραμματέα στη διοίκησή του, Άγγελο Κυριακίδη, που ξοδεύτηκαν τα χρήματα που ισχυρίζεται ο ίδιος τη συγκεκριμένη διετία (2008-2010);

Αλλά, και για την υπόλοιπη εξαετία (2011-2016), της διοίκησης Μαυρομάτη, επιφανή, συνετά και πρόθυμα μέλη της ήταν ο σημερινός Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ και εκ των στενότερων συνεργατών του, Νεκτάριος Χαλβατζής, αλλά και ο Χρήστος Σύλλας, πρόεδρος της ΚΕΠ στην προηγούμενη αλλά και στη σημερινή διοίκηση.

Μπορούν οι κκ. Κυριακίδης, Χαλβατζής & Σύλλας να εξηγήσουν στον ΓΚ αλλά και σε μας, πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και που πήγαν, καθώς και αν υιοθετούν τους ισχυρισμούς του;

Αν υπάρχει βάση στις «διαρροές» και τα υπονοούμενα του ΓΚ (εκφρασμένα με το κλείσιμο του ματιού και την χαρακτηριστική κίνηση του κεφαλιού) οφείλουν εξηγήσεις, για τα προκατασκευασμένα μισόλογα και την  συνακόλουθη αδιαφορία τους για την επίσημη ανάδειξη του θέματος, τόσο ο ΓΚ, όσο και οι συνεργάτες του.

Η άποψή μας είναι ότι όλα ξεκινούν από το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΟΠΕ ενδιαφέρθηκε μόνο να κερδίσει τις εκλογές. Αυτό το πέτυχε χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, τάζοντας και απειλώντας. 

Αφού, εξασφάλισε την εκλογή της, ήρθε σε επαφή με την ωμή πραγματικότητα. Βρέθηκαν οι διοικούντες, αντιμέτωποι με τα χρέη, τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις.

Τα χρέη τα γνώριζαν, ενώ για τα προβλήματα, αρκέστηκαν στα προεκλογικά ευχολόγια, γιατί δεν είχαν πλάνο και πρόγραμμα να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που υπήρχαν ή προέκυπταν και να δώσουν λύσεις. 

Ίσως, αν ήταν αληθινή η υπόσχεση για το € 1.000.000 που ο ΓΚ δήλωσε ότι είχε εξασφαλίσει από φίλους του, να αντιμετώπιζε πρόσκαιρα τα προβλήματα με σχετική αξιοπρέπεια. Η εκδοχή αυτή θα μπορούσε να προωθηθεί μόνο τηρώντας και αξιοποιώντας τα δεδομένα που απαιτούνται για τη δημιουργία σύγχρονων Εθνικών ομάδων και στηρίζοντας στοιχειωδώς την Ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Υ.Γ Αναγνώστης μας με επιστολή του, μας ενημέρωσε για μια οφειλή της διοίκησης της ΕΟΠΕ σε εστιατόριο των Γρεβενών, που δημιουργήθηκε, από τη φιλοξενία των Εθνικών Ομάδων τον περασμένο χρόνο (2017).

Παρά τις οχλήσεις, σύμφωνα με την επιστολή του ιδιοκτήτη, η διοίκηση της ΕΟΠΕ, που κομπορρημονεί, ότι εξοφλά άμεσα τις υποχρεώσεις που δημιουργεί, αδιαφορεί αν και είχε δεσμευτεί για το αντίθετο.