Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ

Η τεκμηριωμένη καταγγελία της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου (ΓΕΗ) κατέδειξε τη πολιτική χωρίς αρχές της ΕΟΠΕ, επιβεβαίωσε την παρακμή, την οποία σήμερα είμαστε μάρτυρες και την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο τέλμα. Η πολιτική των δυο μέτρων και δυο σταθμών και ο διαχωρισμός των ομάδων έχει διευκολύνει τη διολίσθηση του αθλήματος και έχει πλήξει ανεπανόρθωτα για δεύτερη συνεχή χρόνια το κύρος και την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Η ποινικοποίηση των αποχωρήσεων από τη μια πλευρά όχι μόνο δεν τις απέτρεψε αλλά διεύρυνε τον κύκλο τους, αφού αντιμετωπίστηκε από την ΕΟΠΕ με εκδικητικό και συμπλεγματικό τρόπο, χωρίς να σταθεί στις ανάγκες και στα αιτία που τις δημιουργούν.

Από την άλλη, η αντικατάσταση των ομάδων που αποχώρησαν δεν αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και σεβασμό και κυρίως δεν προστάτευσαν την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Η ανακόλουθη και τυχοδιωκτική πολιτική του Γιώργου Καραμπέτσου προηγήθηκε της εφαρμογής του Ποινολογίου, θυμηθείτε το περσινό φιάσκο της volley league γυναικών και την απαξίωση του πρωταθλήματος (αποχωρήσεις πριν και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, χωρίς αντικατάσταση).

Στην προκειμένη περίπτωση που αναφέρεται η επιστολή-καταγγελία υπάρχει επιλεκτική αντικατάσταση ομάδων και ταυτόχρονα η άρνηση σε άλλες σύμφωνα με τον ίδιο κανονισμό και τους ίδιους όρους, να συμπληρώσουν τις Εθνικές κατηγορίες που έμειναν λειψές από τις αποχωρήσεις των σωματείων.

Αντί αυτού, χωρίς λογική και ηθικές αναστολές, ο Γιώργος Καραμπέτσος και οι αμίμητοι συνεργάτες του, παραβιάζοντας την εφαρμογή των κανονισμών που οι ίδιοι έφτιαξαν και απαξιώνοντας τις αρχές της ισονομίας που όφειλαν να αποτελούν εγγυητές της, ερμηνεύουν τους κανονισμούς με βάση, ποια είναι η ομάδα.

Δείτε την ανακοίνωση και την επιχειρηματολογία της ΓΕ Ηρακλείου, για να διαπιστώσετε ότι η ΕΟΠΕ θεωρεί ότι όλοι οι σύλλογοι είναι ίσοι απέναντί της, αλλά μερικοί είναι ακόμα πιο ίσοι...

Η επιστολή

«Εν όψει της δήλωσης συμμετοχής της ανδρικής και γυναικείας μας ομάδων Πετοσφαίρισης στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας - Εθνικό περιφερειακό πρωτάθλημα, για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 ενημερώνουμε σχετικά: Το ΔΣ της ΕΟΠΕ, κατά τη δικαιοδοσία του, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. α & β του γεν. Κανονισμού πρωταθλημάτων, επέλεξε να μην αναπληρώσει τις δυο ομάδες (ΑΟΝΑ Αργυρούπολη και ΑΟ Παλλήνη) που δεν δήλωσαν συμμετοχή στον Νότιο όμιλο της Α2 ανδρών.

Συνεπώς η ομάδα μας, αν και πρώτη επιλαχούσα των αγώνων διαβάθμισης  των πρωταθλητών νότου δεν εκλήθει για αναπλήρωση-αντικατάσταση, για δεύτεροι συνεχή χρονιά. 

Το ίδια ΔΣ βέβαια, χρησιμοποιώντας το ίδιο ακριβώς άρθρο και παραγράφους του γεν. κανονισμού, επέλεξε να αντικαταστήσει: Ι. τον Αρχέλαο Κατερίνης με την ΑΕ Πανοράματος (πρώτη επιλαχούσα ομάδα στα μπαράζ πρωταθλητών βορρά) στον Βόρειο όμιλο της Α2 Ανδρών, ΙΙ. τον ΟΠΕΡ με τον ΑΕ Νηρέα (πρώτη επιλαχούσα ομάδα στα μπαράζ πρωταθλητριών νέτου) στον Νότιο όμιλο της Α2 Γυναικών και ΙΙΙ. τον ΑΣ Ποσειδώνα με τον ΑΕ Δράμας (πρώτη επιλαχούσα αμάδα στα μπάρα πρωταθλητριών βορρά) στον Βόρειο όμιλο της Α2 Γυναικών.

Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι η παρουσία δεύτερης ομάδας από το Ηράκλειο στην Α2 Ανδρών δεν είναι αρεστή και επιθυμητοί στο ΔΣ της ΕΟΠΕ. Παρόλα αυτά, η ομάδα θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να διεκδικεί αυτό που επιθυμεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

Διαβάζοντας την ανακοίνωση, οι γνωρίζοντες «πρόσωπα και πράγματα» καταλαβαίνουμε, ότι οι προεκτάσεις της ανακοίνωσης έχουν αφετηρία τη διευκόλυνση ομάδας των Βόρειων Προαστίων μέλους του ΔΣ της ΕΟΠΕ, που ανταλλάσει τη σιωπή του και αξιοποιεί τη στήριξη του στη διοίκηση που και ο ίδιος συμμετέχει.

Η ανταπόδοση για τις υπηρεσίες του από το Γιώργο Καραμπέτσο είναι το ρουσφέτι  με «τη μη συμπλήρωση της συγκεκριμένης κατηγορίας» (το κόστος ενός ταξιδιού στη Κρήτη πέραν του αγωνιστικού οφέλους). Κατά τα αλλά το βόλεϊ στην περιφέρεια και στα νησιά είναι υπό καθεστώς δίωξης, από μια διοίκηση που αδυνατεί να διαμορφώσει κριτήρια συμμετοχής ή και να προασπίσει ακόμη και αυτό που η ίδια θεσμοθετεί.

Υπάρχουν ακόμη ερωτηματικά για την ανυποληψία και την ευτέλεια που σκιάζει ολόκληρο το Ελληνικό Βόλεϊ;

Οι καταβολές, η διαδρομή και οι συνοδοιπόροι του Γιώργου Καραμπέτσου είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το στενό προσωπικό συμφέρον τους. Αυτό τους ενώνει και καθορίζει τη στάση τους και την πορεία της ΕΟΠΕ.

Αυτό χωρίζει και όλους τους πραγματικούς  παράγοντες του βόλεϊ, που βλέπουν το συμφέρον του αθλήματος, με αυτούς, που βλέπουν το συμφέρον τους μέσα από τη διαχείριση του αθλήματος.