Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΤΑ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Την αναβολή της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου, που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει αμέσως μετά το τέλος των Μεσογειακών αγώνων, συνέστησαν στον Γιώργο Καραμπέτσο οι «μακιγιέρ» του γραφείου τύπου. Το γεγονός ότι περίμεναν να δοθεί πανηγυρικός τόνος και να αξιολογηθούν με ενθουσιασμό τα δυο μετάλλια, πράγμα που δεν συνέβη, αφού ήταν χωρίς αγωνιστικό αντίκρισμα, τους οδήγησε στην επιλογή να περιμένουν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το σκεπτικό των μακιγιέρ εστιάζεται στην ευνοϊκή συγκυρία της αύξησης των ομάδων που προκρίνονται στην τελική φάση (από 16 γίνονται 24) και στη συνεπακόλουθη εύκολη πρόκριση. Αυτό το στοιχείο ποντάρουν να προσμετρηθεί, συμψηφιστικά, στη νέα εικονική πραγματικότητα που θέλουν να διαμορφώσουν και να προβάλλουν.

Η απόφαση να κάνουν σταθερά επικοινωνιακά βήματα για να αποκαταστήσουν την «τσαλακωμένη» από τα μεγάλα ψεύδη εικόνα του Γιώργου Καραμπέτσου (σε αυτό συνέτεινε και η αποκάλυψη της διαδρομής και της δράσης που τον οδήγησε στην ΕΟΠΕ), είναι ο βασικός λόγος που εισηγήθηκαν τη μετάθεση της συνέντευξης τύπου.

Οι μακιγιέρ δεν θέλουν να ρισκάρουν με τη δική τους παρουσία ένα νέο φιάσκο, αφού είναι σε γνώση τους οι «μουρμούρες» και τα σχόλια που ακούγονται σε βάρος τους, τον τελευταίο καιρό, και από μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ, για την αργόμισθη σχέση εργασίας με την Ομοσπονδία.

Παράλληλα, η επικοινωνιακή πολιτική θα στηριχθεί σε δυο άξονες: από τη μια θα δικαιολογηθεί χρεώνοντας τη δική του ανικανότητα σε όσα έκαναν οι προηγούμενοι, και από την άλλη θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει κλίμα «συναίνεσης» για να διασκεδάσει τη δική του ανυπαρξία και να αμβλύνει τις παλινωδίες και τη τεράστια διάσταση λόγων και έργων του.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της ΔΙΚΗΣ, η πρόθεση του Γιώργου Καραμπέτσου να δημιουργήσει πρόσκαιρα «συμμαχίες» με πρόσωπα από το παλιό ΔΣ που κατέχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και θα έκαναν τα πάντα για να τη διατηρήσουν.

Συντηρεί, λοιπόν, με τα συγκεκριμένα πρόσωπα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, επιθυμώντας να τους κρατάει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «πολιτικής» αιχμαλωσίας, μη τολμώντας να απολογηθούν για όσα ο ίδιος τους προσάπτει.

Οι ίδιοι βέβαια, ελπίζουν να μην τους ξεχάσει, προσβλέποντας σε μελλοντική τους αξιοποίηση (σε ένα χρόνο είναι οι διεργασίες σε Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία), παρότι ο Γιώργος Καραμπέτσος, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, τους καταλογίζει όλες τις αστοχίες και τις σπατάλες της προηγούμενης διοίκησης προσωποποιώντας τις ευθύνες.

Θεωρεί ότι κερδίζοντας χρόνο, και με δεδομένο ότι είναι πρόσωπα «τοξικά» στο εσωτερικό μέτωπο, θα έχει την πολυτέλεια να αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα, πως θα τους (μετα)χειριστεί.

Το πολιτικό σκεπτικό του Γιώργου Καραμπέτσου πηγάζει από το μπάχαλο που επικρατεί σε όλους τους τομείς δράσης της ΕΟΠΕ και θεωρεί ότι με πασαλείμματα και συμψηφισμούς θα αντιστρέψει το κλίμα και την εικόνα που έχουν για αυτόν ή τουλάχιστον, θα αναδείξει συμμαχίες με στόχο τη διατήρηση της καρέκλας.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, όλες οι προτεραιότητες του Γιώργου Καραμπέτσου βρίσκονται μακριά και πέρα από τις πραγματικές ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και την καθημερινότητα των σωματείων και του αθλήματος.

ΥΓ. Δεν ξένισε τη ΔΙΚΗ, η θρασύτατη αναφορά του site της διαπλοκής, που κουνά το δάκτυλο σε σωματείο, το οποίο εκδήλωσε ενδιαφέρον να διεκδικήσει μέσω wild card να αγωνιστεί στη Volleyleague (Δείτε εδώ).

Την ενδεχόμενη συμμετοχή οιουδήποτε σωματείου, την κρίνουν τα αρμόδια όργανα της ΕΣΑΠ και της Πολιτείας. Προϋπόθεση βεβαίως για τη συμπλήρωση, είναι να υπήρχε σχετική απόφαση από την ΕΣΑΠ, που δεν υπήρξε. Όμως, τίποτα δεν νομιμοποιεί κανένα «δημοσιογράφο», σιτιζόμενο κατά καιρούς είτε στην ΕΟΠΕ (παλαιότερα) είτε στην ΕΣΑΠ (σήμερα), να ειρωνεύεται σωματεία, επειδή οι απόψεις τους, δεν συμφωνούν μαζί του.

Η ΔΙΚΗ έχει καταγγείλει από την πρώτη μέρα τους βαρόνους του βόλεϊ και τον ρόλο που αυτοί είχαν στη διαμόρφωση των εξελίξεων (Θυμηθείτε εδώ). Τώρα απλά αποκαλύπτουν τον ρόλο τους, ακόμα και ενάντια σε πρώην ευνοούμενούς τους (Δείτε εδώ).