Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Παγκόσμιες πρωτοτυπίες
Η επαναφορά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων παμπαίδων παγκορασίδων που τόσες συζητήσεις και διαφωνίες είχε προκαλέσει η κατάργησή τους, καθώς και η σκοπιμότητα που υπηρετούσε η επαναφορά τους, έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη πρόβλημα.

Η διαπίστωση των ηλικιών που συμμετέχουν σε αυτά ανέδειξε τη ρουσφετολογική αλλαγή των ηλικιών των αναπτυξιακών ομάδων και τη διαφοροποίηση από την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και το διεθνές status.

Η διοίκηση της ΕΟΠΕ με την προχειρότητα, την ημιμάθεια και τις παρεμβάσεις της σε όλα τα επίπεδα δράσης που την χαρακτηρίζουν, έπληξε, αυτή τη φορά, τις αναπτυξιακές ηλικίες.

Το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Γιώργου Καραμπέτσου (που κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει) είναι ότι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (παγκορασίδων και παμπαίδων) οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετέχουν σε αυτά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες.

Με δύο λόγια, ελάχιστα μέλη των  Εθνικών ομάδων Παμπαίδων (γεν. μετά 1-1-2003) και Παγκορασίδων (γεν. μετά 1-1-2004) που θα διεκδικήσουν τον Ιούλιο 2018 (δηλ. τώρα) την πρόκριση στα αντίστοιχα Πανευρωπαϊκά του 2019, είχαν αγωνιστικό ρόλο στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Παμπαίδων-Παγκορασίδων γιατί εκεί οι υπεύθυνοι ανάπτυξης του Γιώργου Καραμπέτσου, είχαν βάλει να αγωνίζονται μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά (γεν. μετά 1-1-2002 στα αγόρια και μετά 1-1-2003 στα κορίτσια). Για του λόγου το αληθές δείτε φωτό από τις προκηρύξεις.
Δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις για να γίνει αντιληπτή η διαφορά που υπάρχει σε ένα χρόνο ωρίμανσης για αγόρια και κορίτσια στην ηλικία ανάπτυξης.

Η απόφαση με τις αλλαγές ηλικίας που μηχανεύτηκαν στην ΕΟΠΕ για να εξυπηρετήσουν ρουσφετολογικά τις ομάδες μελών του ΔΣ, τον κύκλο των ημετέρων, δημιούργησε νέες παρενέργειες. Συγκεκριμένα, «κατόρθωσε» και «πέτυχε» τις ομάδες κορασίδων και παίδων να αγωνίζονται σχεδόν αυτούσιες σε δυο κατηγορίες Πανελλήνιων πρωταθλήματων (παίδων και παμπαίδων - κορασίδων και παγκορασίδων αντίστοιχα) με ότι αυτό σημαίνει για την αγωνιστική επιβάρυνση των παιδιών.

Με αυτό τον τρόπο απέκλεισαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που ηλικιακά επιβάλλονταν να αγωνιστούν, ενώ, στην πράξη απαξίωσαν την αγωνιστική αναγκαιότητα, τη δομή αγώνων και τη λογική που τους επέβαλλε.

Ουσιαστικά, οι αγώνες επανήλθαν όπως φαίνεται χωρίς λόγο, αφού συμμετείχαν σε αυτούς, αθλητές-τριες, που ήδη αγωνίζονταν στα Πανελλήνια παίδων και κορασίδων.

Βιώσαμε άλλο ένα φιάσκο του «θιάσου» του Γιώργου Καραμπέτσου που αδυνατεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε απόφαση λάβει, σωστή ή λάθος. Πάντοτε, την αναιρεί και την απαξιώνει με κάθε άλλη απόφαση, αφού λειτουργεί ευκαιριακά, χωρίς συλλογιστική και οριοθέτηση στόχων.

Ίσως, γιατί στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός πουλώντας εκδούλευση σε όλους, αυτοσχεδιάζει και αυτοαναιρείται. Με θύμα αυτή τη φορά μικρά παιδιά αλλά και το ίδιο το άθλημα.