Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΑΚΛΙΤΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

Απαίδευτος 
Ειρωνικά χαμόγελα, σχόλια και αναπάντητα ερωτήματα προκάλεσε η ανακοίνωση των ονομάτων των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Γυναικών. Ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί και αφορά την εποχή Περόπουλου στο βόλεϊ γυναικών και στην ΕΟΠΕ.

Οι κλήσεις στις Εθνικές Ομάδες ανέκαθεν ήταν αντικείμενο συζητήσεων, αφού προπονητές αθλητές, παράγοντες, γονείς, είχαν μια κουβέντα για αυτές, για κάποιους που καλώς κλήθηκαν ή κακώς αποκλείστηκαν.

Όλα αυτά ήταν λίγο πολύ στο πρόγραμμα. Αυτό πού φέτος συνέβη για πρώτη φορά στη ιστορία της Εθνικής ομάδας γυναικών είναι η απαξίωσή της, με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε για μικροπολιτικούς σκοπούς.

Είναι η πρώτη φορά που οι κλήσεις των αθλητριών έγιναν για να πουλήσουν εκδούλευση σε παράγοντες, συλλόγους και γονείς. Υπάρχουν προσκλήσεις που δεν  μπορεί να παρουσιάσει και να υποστηρίξει κάποιος αιτιολογημένα. Ο αντίκτυπος αυτής της πολιτικής οδήγησε τον Βαγγέλη Περόπουλο, εσπευσμένα να παρουσιάσει και συμπληρωματική λίστα αθλητριών που όπως μας είπαν δηλώθηκε στην CEV, πράγμα πρωτόγνωρο για την ιστορία των Εθνικών Ομάδων.

Ίσως να είναι εύστοχη η παρατήρηση αναγνώστη μας, ότι είναι οι πρώτες πολιτικές κλήσεις στην ιστορία του αθλήματος. Είναι επίσης η πρώτη φορά που οι εθνικές ομάδες χρησιμοποιούνται για να κάνει μικροπολιτική η Ομοσπονδία.

Αλήθεια πως θα παλέψουν οι αθλήτριες, οι προπονητές μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα απαξίωσης, στον ασφυκτικό κλοιό της μερικής απασχόλησης την καλοκαιρινή σεζόν;

Τραγική ειρωνεία η σημερινή παρουσίαση στην ΕΟΠΕ των προπονητών των Εθνικών Ομάδων. Οι Εθνικές Ομάδες  μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχαν χρησιμοποιηθεί  με αυτή την λογική, και αυτό είναι μια έμμεση  παραδοχή, είτε ότι η Εθνική γυναικών δεν μας ενδιαφέρει, είτε ότι δεν περιμένουμε τίποτα από αυτήν. Δυστυχώς ο Βαγγέλης Περόπουλος προέρχεται από τα κομματικά γραφεία και αποτελεί  την απαίδευτη εκδοχή τους. Αυτός ο Γιώργος Καραμπέτσος, ο Γιάννης Χλιός και μια σειρά επιφανών ανδρών ανάλογου διαμετρήματος θα έχουν την ευθύνη  της επόμενης ημέρας.

Υπάρχει κάποιος που  μπορεί να απαντήσει τι άλλο περιμένει το άμοιρο το βόλεϊ;