Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Προξενιά και προξενήτρες

Όλα στο φως
Σημαντικό γεγονός μπορεί να θεωρηθεί η συμφωνία που έκλεισε η ΕΟΠΕ με τον Δήμο Ευρώτα, αφού αναλαμβάνει (σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ειπώθηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου και του Προέδρου της ΕΟΠΕ) για μια τριετία τις προετοιμασίες και τις επίσημες διοργανώσεις όλων των Εθνικών Ομάδων γυναικών.

Η συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία κυρίως λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η Ομοσπονδία, καθώς η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ίσως ο μοναδικός δρόμος για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της.

Όμως χρήσιμο είναι σε μια τέτοια συμφωνία να είναι γνωστοί οι όροι της και οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και παρατράγουδα. Το συγκεκριμένο τα αναφέρουμε γιατί είναι σε γνώση μας, αλλά και της ΕΟΠΕ οι παρακάτω λεπτομέρειες:

Λεπτομέρεια 1η

Ο μεσολαβητής για να επιτευχθεί η συμφωνία, ο συνδετικός κρίκος όπως τον αποκάλεσε ο Δήμαρχος Ευρώτα που τον ευχαρίστησε γι αυτό ήταν ο Γιάννης Χλιός. Είναι ο ίδιος μεσολαβητής και της φιλοξενίας της Εθνικής γυναικών στην Μεγαλόπολη τα δυο τελευταία χρόνια (με την προηγούμενη διοίκηση).

Σήμερα εκεί είναι σχεδόν «καταζητούμενος», γιατί η ΕΟΠΕ χρωστάει στις τοπικές επιχειρήσεις από την φιλοξενία ένα μεγάλο ποσό. Στον Χλιό προσάπτουν ότι ενώ δεν πληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της πρώτης χρονιάς, διεκδίκησε η Εθνική Ομάδα να παραμείνει στη Μεγαλόπολη και την επόμενη.

Αυτό προφανώς έγινε γιατί ο ίδιος εξασφάλιζε την συνοδεία των ομάδων στο εξωτερικό, ενώ αυτοπροβαλλόταν ως πρωτοπαλίκαρο της ΕΌΠΕ στην πόλη.

Η προσέγγισή του με τον Γιώργο  Καραμπέτσο έγινε λίγο πριν τις εκλογές και επισημοποιήθηκε αμέσως μετά από αυτές, με το πρώτο ταξίδι της Εθνικής κορασίδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Κροατία, όπου συνόδευσε την αποστολή.

Την μεταπήδησή του στην πλευρά Καραμπέτσου βοήθησε το γεγονός ότι είχαν κοινή αισθητική, γλώσσα και κατ' επέκταση επικοινωνία. Η ψευδαίσθηση εξουσίας που θεώρησε ότι κατείχε, τον οδήγησε να αυθαιρετήσει πλαστογραφώντας 2 δελτία αθλητριών της ομάδας Λύκαινας στην οποία ήταν Πρόεδρος.

Η ταυτοποίηση της πράξης, που έγινε από την Ε.Σ.ΠΕ.Π (Ένωση Πελοποννήσου) και την ΕΟΠΕ οδήγησε την ομάδα στον υποβιβασμό. (Δείτε εδώ σχετικά...) 

Παρότι η υπόθεση μπορούσε να έχει και ποινικές διαστάσεις η Ε.Σ.ΠΕ.Π δεν το προχώρησε, (αρκέστηκε στην εφαρμογή των Κανονισμών), ενώ η ΕΟΠΕ "σφύριζε" αδιάφορα.

Λεπτομέρεια 2η

Πριν λίγες ημέρες  ξέσπασε μία κόντρα μεταξύ της Ομοσπονδίας του Μπάσκετ (ΕΟΚ) και του Δήμου Ευρώτα, ανταλλάχθηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί μέσω του τύπου, ρίχνοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον και οδήγησαν στη ματαίωση του Final 4 εφήβων που ήταν προγραμματισμένο  στη Σκάλα Λακωνίας στις 19-23 Απριλίου. (Δείτε εδώ σχετικά....)

Για τούς παραπάνω λόγους γίνεται πλέον φανερή η αναγκαιότητα ξεκάθαρων όρων και δεσμεύσεων  της κάθε πλευράς ,για να μην υπάρχουν απρόοπτα. Επίσης είναι απαραίτητο να είναι γνωστές οι αρμοδιότητες της ΕΟΠΕ και το πλαίσιο εξουσίας της.

Έτσι θα αποφευχθούν τα αγκάθια  και τα εμπόδια στη συνεργασία που τόσο έχει ανάγκη (αυτήν και άλλες) το άθλημά μας. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να φιλάς τα ρούχα σου, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία κύριε Πρόεδρε της ΕΟΠΕ, αφού ξέρεις και την ουσία και τις λεπτομέρειες...