Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΝΤΡΟΠΗ

Τους πλήρωσαν και τις «κλήσεις»
Μερικές φορές υπάρχουν γεγονότα που σου δημιουργούν δυσκολία να αρθρώσεις λέξη κυρίως από το σοκ που σου προκαλεί η ανάγνωσή τους. Προσπαθούμε να αντισταθούμε στο λαϊκισμό και στη εύκολη κριτική προσώπων, θεωρώντας ότι οι αρχές και οι αξίες αποτελούν την πυξίδα στην κριτική και στη δράση για ένα άθλημα, ακόμα και όταν γνωρίζει τις χειρότερες ημέρες του.


Την εποχή που δοκιμάζονται οι αντοχές του, στον ευτελισμό και στο διασυρμό που προκαλεί η διοικητική παρουσία του ΓΚ και των ανθρώπων του μηχανισμού του στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Η στελέχωση του γραφείου τύπου και η καθημερινή πρακτική του απασχολεί την κριτική μας, κυρίως, γιατί αποτελεί την αιχμή του δόρατος μιας παρακμιακής, προπαγανδιστικής και παραπλανητικής εικόνας της λειτουργίας της ΕΟΠΕ.

Η οδυνηρή πραγματικότητα, όπως και δείγματα γραφής αυτής της πορείας, βρίσκονται παντού ακόμη και στις αναρτήσεις της Ομοσπονδίας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποδεικνύουν ότι η πρακτική τους ως διοίκηση ξεπερνά και την πιο τολμηρή φαντασία.

Μια πρωτοφανής απόφαση που θυμίζει τις εποχές του «μεγάλου πάρτι» είναι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ: ΩΛΞ8469ΗΙΩ-Φ8Λ) να πληρώσει τις τροχαίες παραβάσεις των μελών του γραφείου τύπου όταν μετέβησαν στην Περιφέρεια για να καλύψουν τη συνέντευξη τύπου. Ανερυθρίαστοι, χωρίς ντροπή, προβάλλουν «άκουσον, άκουσον» ως λόγο την έκπτωση 50% της  εμπρόθεσμης πληρωμής. Η ίδια ακριβώς έκπτωση ισχύει και αν πληρώσει ο ιδιώτης για την παράβαση που έκανε.

Μπορεί να μας απαντήσει κανείς αν ένας φορέας του Δημοσίου μπορεί να πληρώνει τις τροχαίες παραβάσεις των συνεργατών του;

Μπορεί να διατίθεται έστω και ένα ευρώ από δημόσιο χρήμα για να καλύπτει η ΕΟΠΕ τα παραπτώματά τους; Με ποια λογική η ΕΟΠΕ μπορεί να χρησιμοποιεί δημόσιο χρήμα για να πληρωθεί η ατομική αμέλεια ή η απροσεξία των «μακιγιέρ» του προέδρου;

Τόσο ξεπεσμός και αναξιοπρέπεια πια;
Τόση ελαφρότητα στην οικονομική διαχείριση των χρημάτων των Σωματείων και των Ελλήνων πολιτών;