Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Ξέχασαν το κύπελλο και τα μετάλλια
Μήπως τελικά κάνουμε λάθος όταν αναφερόμαστε σε στρατηγικό σχεδιασμό και σε πλάνο δράσης για την ανάπτυξη, τις Εθνικές ομάδες, το βόλεϊ; Μήπως με την κριτική μας υπερτιμούμε τις πραγματικές δυνατότητες των ανθρώπων που διοικούν το Ελληνικό Βόλεϊ;


Γιατί οι γραφικές φιγούρες του Προέδρου  της ΕΟΠΕ και του επιτελείου του επιβεβαιώνουν  καθημερινά και σε κάθε δράση ή διοργάνωση που πραγματοποιείται και έχει τη θεσμική ευθύνη η Ομοσπονδία την ηχηρή απουσία τους.

Αν στα πρωταθλήματα της volleyleague, της preleague, η τα  Κύπελλα (πρόσφατη η γελοιοποίηση της Ρόδου) είναι πάνω από τις δυνατότητές τους, γνωστικές και οργανωτικές, η ανυπαρξία  και η ανεπάρκειά τους γίνεται πια εμφανής σε όλα τα επίπεδα.

Μετά το πρόσφατο φιάσκο στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος νεανίδων που ξέχασαν τα σημαιάκια  των εποπτών, την λάθος ερμηνεία της βαθμολογίας στο Πανελλήνιο παίδων και την απαίτηση επιστροφής των μεταλλίων (Δείτε την αναφορά μας: Η αυτογελοιοποίηση 27/3/18), τώρα έγιναν πιο «πρακτικοί», αλλά συνάμα και πιο κυνικοί.

Στα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητριών ομάδων των νησιών που έγιναν στη Μυτιλήνη, η ΚΕΠ δεν έστειλε  εκπρόσωπο της ΕΟΠΕ καθώς εκτιμήθηκε ότι ο προορισμός υπολείπεται σε τουριστική απόλαυση της Πορταριάς, όπου είχε σπεύσει όλο το Δ.Σ. Επίσης, δεν υπήρχε η ευκαιρία δημοσίων σχέσεων, ούτε και τηλεοπτικής προβολής όπως στον προκριματικό όμιλο των Νεανίδων.

Έπρεπε να βρεθεί ένα μέλος του Δ.Σ. που θα έπαιρνε το καράβι για να εκπροσωπήσει την ομοσπονδία σε ένα τουρνουά, όπου θα ανακηρύσσονταν ο πρωταθλητής των ηρωικών θαλασσοταλαιπωρημένων ομάδων των νησιών.

Δεν βρέθηκε κανένας, να θελήσει να αποδώσει την τιμή που αξίζει σε Σωματεία, παράγοντες, αθλητές, προπονητές που ταξιδεύουν καθημερινές και Σαββατοκύριακα με τα δρομολόγια της άγονης γραμμής για να υπάρχει βόλεϊ στα νησιά.

Όλοι έτρεξαν στην πιο γκλαμουράτη Πορταριά. Όμως, δεν έστειλαν ούτε τα μετάλλια, ούτε το κύπελλο του πρωταθλητή, λες και φοβήθηκαν  να μην ξανακάνουν λάθος στην απονομή.

Πως αλλιώς μπορούν να ερμηνευτούν -αν όχι με χιούμορ- τα πρωτοφανή γεγονότα που ζούμε; Ο ξεπεσμός και ο κατήφορος μάλλον δεν έχει τέλος.

Ακόμη και το blog της Θεσσαλονίκης που ανήκει στον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΓΚ, μιλάει για ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ (Δείτε εδώ).

Τα αλλά site της δημοσιογραφίας του «χαρτζιλικιού» θεωρούν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο άθλημα αποκρύπτοντας ή υποβαθμίζοντας τέτοια γεγονότα, όταν στο παρελθόν εξαντλούσαν την αυστηρότητά τους (και σωστά έπρατταν) σε πρακτικές που δεν έχουν σχέση με το διασυρμό και τον εξευτελισμό που τώρα βιώνουμε;