Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ

Αία ω Αία…
Η προχειρότητα με την οποία διοικείται η ΕΟΠΕ είναι πλέον ευρέως γνωστή στο κόσμο του αθλήματος. Αποτυπώνεται με ευκρίνεια και στις αποφάσεις που υποχρεωτικά αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ταυτόχρονα, προκαλεί εντύπωση ο επιγραμματικός και ασαφής τρόπος που αυτές οι αποφάσεις καταγράφονται, περιγράφονται και επεξηγούνται(;) αλλά και το ίδιο το περιεχόμενό τους, όπου αποτελεί τον καθρέπτη του τρόπου σκέψης και πρακτικής, τόσο της ΕΕ όσο και του ΔΣ.

Με την ανάγνωση των αποφάσεων τους, προκύπτουν μεγάλα ερωτηματικά και παράλληλα αναδεικνύεται η αμφιβολία, η αβεβαιότητα, η δυσπιστία, η καχυποψία σε συνδυασμό με το ρουσφετολογικό προσανατολισμό και την ανεπάρκεια των διοικούντων την ΕΟΠΕ.

Παραδείγματα που αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν αυτή την πραγματικότητα υπάρχουν σε κάθε αναρτημένη απόφαση. Χαρακτηριστικά, η συνεδρίαση της ΕΕ που ασχοληθήκαμε με την απόφαση -σκάνδαλο πληρωμής των κλήσεων του γραφείου τύπου περιελάμβανε και την απόφαση επιστροφής χρημάτων σε σωματείο.

Αρχικά με αριθμό 46/8,-και μετά τη διόρθωση που έσπευσαν να κάνουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μετά τις αποκαλύψεις μας -με αριθμό 46/7- η απόφαση (Δείτε εδώ) αναφέρει «Η ΕΕ αποφασίζει ομόφωνα να επιστραφεί στο Σωματείο ΑΣ ΑΙΑΣ το ποσό των 2080€, με την επόμενη δόση της επιχορήγησης».

Η ΔΙΚΗ σε έλεγχο που έκανε διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει σωματείο με αυτή την επωνυμία στο μητρώο της ΕΟΠΕ. Τα σωματεία με την επωνυμία ΑΙΑΣ είναι ο Α.Π.Σ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ και ο ΑΣΣ ΑΙΑΣ (ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ). Σωματείο με την επωνυμία ΑΣ ΑΙΑΣ δεν υπάρχει, άρα δε μπορεί να πάρει επιστροφή χρημάτων από την ΕΟΠΕ.

Πως η ΕΟΠΕ δρομολογεί την επιστροφή χρημάτων σε σωματείο, όταν παλιές οφειλές με αποφάσεις των ΔΣ, είτε συγχωνεύτηκαν και συμψηφιστήκαν, είτε διαγράφτηκαν.

Εκτός αν δεν ισχύει αυτό για τη νέα διοίκηση της ΕΟΠΕ, οπότε τίθεται ζήτημα διεκδίκησης παλιών οφειλών και από άλλα σωματεία. Μήπως η επιστροφή χρημάτων αφορά νέες οφειλές που έχει δημιουργήσει ο ΓΚ και η παρέα του;

Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης (ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ) που έχει εκπρόσωπο στο ΔΣ, αλλά και ο ΑΣΣ ΑΙΑΣ (αν είναι το αναφερόμενο σωματείο), ο οποίος πρόσφατα επανίδρυσε το τμήμα βόλεϊ, πως βρέθηκαν να τους οφείλει η ΕΟΠΕ χρήματα; Τα σωματεία έχουν αθλητική αναγνώριση, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για να έχουν τη δυνατότητα είσπραξης των χρημάτων;

Θα δώσει η ΕΟΠΕ ή το σωματείο μία απάντηση πως δημιουργήθηκε αυτή η οφειλή; Ίσως και άλλα σωματεία να δικαιούνται χρήματα και να μη το γνωρίζουν.