Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΣΕΡΒΙΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ (2/04/2018)

Σερβίς
Οι ομοσπονδιακοί ξανάρχονται…
Καμία αυτοκριτική  δεν έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, ο τεχνικός σύμβουλος-ταμίας Τάκης Καβαλιεράκης και οι σύμβουλοι τύπου, οι γνωστοί μακιγιέρ του προέδρου, για την αποτυχία των περυσινών επιλογών στις θέσεις των Ομοσπονδιακών προπονητών.

Αμέσως μετά από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων, πέρυσι το καλοκαίρι, άρχισαν να διακινούν σενάρια για επιλογές προπονητών από το εξωτερικό. Δε μάθαμε ποτέ πως αξιολογήθηκαν οι προηγούμενες επιλογές, οι προηγούμενοι «εκλεκτοί» της διοίκησής του. 

Πέτυχαν, απέτυχαν, είχαν ευθύνη για την παρουσία των Εθνικών ομάδων, είχαν ευκαιρία να δείξουν το έργο και τις ικανότητές τους; Κανένας δε μάθει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πετάχτηκαν, με μεγάλη ευκολία, στον κάδο των προπονητικών αχρήστων μετά από τη δίμηνη συνεργασία με τη διοίκηση Καραμπέτσου. Τώρα ετοιμάζονται οι επόμενοι. Θα έχουν  γρήγορα την ίδια τύχη, αφού ο ΓΚ με τα παπαγαλάκια του διατυμπανίζει αριστερά και δεξιά ότι μόνο οι ξένοι θα κάνουν έργο. Αλλά δεν έχει λεφτά. Ενώ από σχέδιο… μπορεί να πείσει όλους τους προπονητές.

Υποδοχή
… και θα μας πούνε τη μπομπότα, παντεσπάνι
Το επιτελείο τύπου του ΓΚ ψάχνει επικοινωνιακή ευκαιρία να ανακοινώσει τον νέο Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ανδρών. 

Αφού, ως συνήθως έβαλαν στα  «καφενειακά» λόγια τον πήχη ψηλά και τώρα ψάχνουν να δουν πότε θα ανακοινώσουν τον αντι-Μπερούτο, τον αντι-Τζιάνι και τον αντι-Μουνιόθ. Με αυτή  την τακτική, κρύβοντας τον ομοσπονδιακό προπονητή που οι ίδιοι επέλεξαν,  τον έχουν ήδη απαξιώσει, τον αντιμετωπίζουν ως αναγκαίο κακό.

Ο προπονητής που τελικά δε θα είναι ξένος (ποιος στοιχειωδώς  σοβαρός θα θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του και κυρίως την αξιοπρέπειά του;). Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Κανένας προπονητής  Έλληνας ή ξένος καλός ή κακός δεν μπορεί με αυτούς τους όρους και τις συνθήκες (σε δυο -τρεις μήνες) και αφήνοντας τα πάντα στη τύχη να πετύχει. Εκτός αν είναι «μάγος» ή «φακίρης».

Σερβίς
Πολιτική «περιτυλίγματος»
Για να επιδείξουν έργο οι διοικούντες έστησαν, με την ανοχή των ομοσπονδιακών προπονητών παμπαίδων, παγκορασίδων, το θεσμό των κλιμακίων σε επικοινωνιακή βάση. Έδωσαν έμφαση μόνο στο επικοινωνιακό περιτύλιγμα και καθόλου στην προπονητική ουσία.

Κάθε προπόνηση και φωτογραφία. Πολλοί αθλητές και αθλήτριες, γονείς που τρέχουν να προλάβουν να κάνει προπόνηση το παιδί τους, ώστε να αξιολογηθεί για να επιλεγεί στην Εθνική ομάδα. Οι ΠΟΠ, χωρίς ενεργό ρόλο, αυτοσχεδίαζαν για να βγάλουν κάθε προπόνηση. Σε κάποια κλιμάκια τεχνική, σε άλλα φιλικά παιχνίδια. Σε κάποια κλιμάκια οι ομοσπονδιακοί έκαναν οι ίδιοι προπόνηση, άλλα δεν τα επισκέφθηκαν ποτέ.

Σε Αθήνα & Πειραιά στα μεν αγόρια, οι ΠΟΠ ουσιαστικά καταργήθηκαν με τη δημιουργία υπερκλιμακίου, στα δε κορίτσια, λειτουργούσαν, μέχρι και την τελική επιλογή, κλιμάκια με πάνω από 30 αθλήτριες. Έπαιζαν φιλικά, όπου το κάθε παιδί προλάβαινε να παίξει κάτι λιγότερο από ένα σετ.

Υποδοχή
Που να διαμαρτυρηθείς;
Με τις αθρόες κλήσεις αθλητών και αθλητριών δημιούργησαν προσδοκίες σε παιδιά και γονείς. Τώρα ήρθε η ώρα να διαψεύσουν τις προσδοκίες. Ο στόχος τους δεν ήταν η επιλογή αθλητών, αλλά η δημιουργία σκηνικού, ώστε να βγαίνουν φωτογραφίες, να εκφωνούν λόγους στα μικρά παιδιά και να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τους ανυποψίαστους γονείς. Αλλά, που να διαμαρτυρηθούν οι άνθρωποι;

Ποιος είχε την ευθύνη της επιλογής των παιδιών που προσκλήθηκαν στο διακλιμακιακό; Ποια ήταν τα κριτήριά του; Κανένας δε γνωρίζει. Κάποιοι όμως γνώριζαν τα τηλέφωνα των ρουσφετιών που έδρασαν μέχρι και τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα το γράψε-σβήσε στις λίστες να πάει σύννεφο. Μετά τον  μαιτρ των εξυπηρετήσεων, Δρ Βαγγέλη Περόπουλο, και ο ταμίας-τεχνικός σύμβουλος Τάκης Καβαλιερἀκης ενεπλάκει για να προωθήσει αθλήτριες των ακριβών προαστίων της Αττικής. Και δεν είναι οι μόνοι. Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε...

Σερβίς
Τα δικά μας, δικά μας…
Είναι αλήθεια ότι η ΕΟΠΕ ζήτησε τα αναπτυξιακά των Ενώσεων να τελειώνουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου; Για να έχει απέραντο χρόνο το αγωνιστικό τμήμα να διοργανώνει τις προημιτελικές, ημιτελικές, τελικές φάσεις;

Υποδοχή
…και τα δικά σας, δικά μας
Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μας, η ΕΟΠΕ και τα στελέχη της χρειάζονται μαθήματα και για την οργάνωση πρωταθλημάτων. Δίνουν στις Ενώσεις 4 μήνες (Οκτώβριο-Ιανουάριο) για να διοργανώσουν το 90% των αγώνων και θέλουν οι ίδιοι 5 μήνες (Φεβρουάριο-Ιούνιο) για να διοργανώσουν το υπόλοιπο 10%.

ΥΓ. Tον έναν τον είδαμε στην Σύρο, τον άλλον τον θαυμάσαμε σε περιγραφή ποδοσφαιρικού αγώνα του συνδρομητικού από την Κέρκυρα.. Τι και ποιόν εξυπηρετούσε η παρουσία του ενός δημοσιογράφου του γραφείου τύπου της ΕΟΠΕ στη Σύρο για τη διοργάνωση του League Cup «Νίκος Σαμαράς», την ώρα που ο έτερος απουσίαζε για δικούς του επαγγελματικούς λόγους στο νησί των Φαιάκων (Κέρκυρα-Λαμία);

Η συγκεκριμένη διοργάνωση της ΕΣΑΠ είναι μια γιορτή του βόλεϊ που καλύφθηκε δημοσιογραφικά από το γραφείο τύπου της volleyleague. Η παρουσία όμως των δημοσιογράφων-συμβούλων του ΓΚ σε Σύρο και Κέρκυρα και η απουσία τους από τα μπαράζ ανόδου της ΕΟΠΕ και τις αγωνιστικές δράσεις του τριημέρου της Ομοσπονδίας για τους διοικούντες περνάει αδιάφορα.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το καθεστώς «εργασίας» που οι συγκεκριμένοι έχουν συνάψει με την ΕΟΠΕ και όσα κατά καιρούς έχουμε περιγράψει για τους ξέγνοιαστους συμβούλους του ΓΚ.