Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το δηλώνεις αλλά δε το σώνεις
Αναπόφευκτη και αναπότρεπτη ήταν η δρομολογημένη από τις επιλογές του Προέδρου της ΕΟΠΕ και της παρέας του, πορεία της Εθνικής ομάδας παίδων τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με δεδομένη την αρχή, ότι το αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αφού η μαθησιακή διαδικασία μέσα από την απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα στις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες, παραμένει σημαντική η αποτίμηση και του αποτελέσματος κυρίως όταν υπάρχουν εμφανείς λόγοι που το διαμορφώνουν και το καθορίζουν.


Χωρίς καμία διάθεση εμπλοκής των Εθνικών ομάδων και δη των αναπτυξιακών σε μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων και κριτική των ευκαιριακών και πρόχειρων επιλογών της διοίκησης της ΕΟΠΕ είναι χρήσιμη η εξαγωγή συμπερασμάτων μέσα από τις διφορούμενες και αυτοαναιρούμενες δηλώσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών (προπονητή και διοικητικού - τεχνικού συμβούλου) στη «φιλότιμη» προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν το αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις τους και μετά ξαναδιαβάστε τις σε ένα μεταξύ τους διάλογο.

Διάλογος κωφών

Νανάς: Είχαμε βάλει σαν αρχικό στόχο την είσοδο στην 6άδα, ο οποίος δεν επετεύχθη παρά το γεγονός ότι είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο ματς με τους Λευκορώσους.

Καβαλιεράκης: Η διοργάνωση ήταν άψογη και το επίπεδο για την συγκεκριμένη ηλικία πολύ υψηλό. Τα παιδιά είχαν γνώση της αποστολής που είχαν.

Νανάς: Οι αθλητές μας για μένα κατέθεσαν την ψυχή τους και παλέψανε με ότι είχαν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι σήμερα».

Καβαλιεράκης: Τα παιδιά υπερέβαλαν τους εαυτούς τους.

Νανάς: Η ομάδα μετά από το πρώτο σετ παρουσιάστηκε εξαντλημένη και αποδυναμωμένη. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την Ομοσπονδία για την στήριξή της.

Καβαλιεράκης: Η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα σε όλους. Με την μικρή προετοιμασία που έκαναν και τα λίγα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν, ήταν φυσικό να ξεμείνουν από δυνάμεις.

Νανάς: Θα ήθελα από την πλευρά μου να αναλάβω το 100% της ευθύνης για την πορεία αυτή.

Καβαλιεράκης: Το προπονητικό τιμ ήταν πολύ σωστό και άψογο.

Νανάς: Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που με ανέχθηκαν με όλες τις παραξενιές μου.

Καβαλιεράκης: !!!

Νανάς: Οι λόγοι της αποτυχίας θα πρέπει να μας προβληματίσουν και να είναι αντικείμενο συζήτησης, ώστε στο μέλλον να μην επαναλάβουμε παρόμοια λάθη και να παρουσιαστούμε στις μεγάλες διοργανώσεις θωρακισμένοι από πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουν σχέση με την προπονητική.

Καβαλιεράκης: Πλέον κοιτάμε την επόμενη μέρα, καθώς έχουμε μπροστά μας το Βαλκανικό. Τα παιδιά χρειάζονται δουλειά και στα σωματεία που ανήκουν και στην Εθνική ομάδα.

Νανάς: Ευχαριστώ κ. Ταμία-Τεχνικέ σύμβουλε.

Καβαλιεράκης: Ευχαριστώ κ. προπονητή - δειγματιστή.

Οι ομοσπονδιακοί ξανάρχονται... και θα μας πούνε τη μπομπότα, παντεσπάνι.

Με κακούς οιωνούς για τους προληπτικούς, Παρασκευή και 13, ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική ομάδα ανδρών. Η πρόσληψη επαλήθευσε  για άλλη μια φορά με κάθε λεπτομέρεια όσα είχαμε  υποστηρίξει και τεκμηριώσει στις αναφορές μας για την απουσία σχεδίου, οράματος και γνώσης και το προδιαγεγραμμένο άδοξο τέλος που είχαν αλλά και θα έχουν τέτοιας μορφής συνεργασίες.

Θυμηθείτε την ανάρτησή μας στις 2/4/2018: Σερβίς: Οι ομοσπονδιακοί ξανάρχονται…

Καμία αυτοκριτική  δεν έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, ο τεχνικός σύμβουλος-ταμίας Τάκης Καβαλιεράκης και οι σύμβουλοι τύπου, οι γνωστοί μακιγιέρ του προέδρου, για την αποτυχία των περυσινών επιλογών στις θέσεις των Ομοσπονδιακών προπονητών.

Αμέσως μετά από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων, πέρυσι το καλοκαίρι, άρχισαν να διακινούν σενάρια για επιλογές προπονητών από το εξωτερικό. Δε μάθαμε ποτέ πως αξιολογήθηκαν οι προηγούμενες επιλογές, οι προηγούμενοι «εκλεκτοί» της διοίκησής του.

Πέτυχαν, απέτυχαν, είχαν ευθύνη για την παρουσία των Εθνικών ομάδων, είχαν ευκαιρία να δείξουν το έργο και τις ικανότητές τους; Κανένας δε μάθει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πετάχτηκαν, με μεγάλη ευκολία, στον κάδο των προπονητικών αχρήστων μετά από τη δίμηνη συνεργασία με τη διοίκηση Καραμπέτσου.

Τώρα ετοιμάζονται οι επόμενοι. Θα έχουν γρήγορα την ίδια τύχη, αφού ο ΓΚ με τα παπαγαλάκια του διατυμπανίζει αριστερά και δεξιά ότι μόνο οι ξένοι θα κάνουν έργο. Αλλά δεν έχει λεφτά. Ενώ από σχέδιο… μπορεί να πείσει όλους τους προπονητές.

Υποδοχή:… και θα μας πούνε τη μπομπότα, παντεσπάνι.

Το επιτελείο τύπου του ΓΚ ψάχνει επικοινωνιακή ευκαιρία να ανακοινώσει τον νέο Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Αφού, ως συνήθως έβαλαν στα  «καφενειακά» λόγια τον πήχη ψηλά και τώρα ψάχνουν να δουν πότε θα ανακοινώσουν τον αντι-Μπερούτο, τον αντι-Τζιάνι και τον αντι-Μουνιόθ.

Με αυτή την τακτική, κρύβοντας τον ομοσπονδιακό προπονητή που οι ίδιοι επέλεξαν, τον έχουν ήδη απαξιώσει, τον αντιμετωπίζουν ως αναγκαίο κακό. Ο προπονητής που τελικά δε θα είναι ξένος (ποιος στοιχειωδώς  σοβαρός θα θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του και κυρίως την αξιοπρέπειά του;).

Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Κανένας προπονητής  Έλληνας ή ξένος καλός ή κακός δεν μπορεί με αυτούς τους όρους και τις συνθήκες (σε δυο -τρεις μήνες) και αφήνοντας τα πάντα στη τύχη να πετύχει. Εκτός αν είναι «μάγος» ή «φακίρης».

Η νέα επιλογή των Ομοσπονδιακών προπονητών, διαιωνίζει το καθεστώς που καθιέρωσε ο ΓΚ και με τις προηγούμενες επιλογές του (και τα γνωστά αποτελέσματα), αφού δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται και πρακτικά να αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές και ανάγκες συγκρότησης   αξιόπιστων και αξιόμαχων Εθνικών ομάδων αντάξιες των προσδοκιών του κόσμου του αθλήματος.

Η ΔΙΚΗ διακρίνοντας το ιδεολογικό στίγμα των επιλογών του Προέδρου της ΕΟΠΕ στη διαπραγμάτευση για τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, εξασφάλισε video με αποσπάσματα της ιστορικής συμφωνίας.

Δείτε εδώ :


-Με όπλο το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό ατενίζουμε το αβέβαιο μέλλον.