Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η ΕΟΠΕ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ

Η άσκηση στρατευμένης δημοσιογραφίας από το γραφείο τύπου της ΕΟΠΕ και η πρακτική των «μακιγιέρ» του προέδρου της ΕΟΠΕ, (πρόσφατη περίπτωση η «χαριτωμένη» έμπνευση για «επιθεώρηση» των εγκαταστάσεων του γηπέδου για το F4 από τον πρόεδρο) είναι το λιγότερο κακό απέναντι στη καθημερινή ευτέλεια και απαξίωση που καταγράφει αναδεικνύει και προβάλλει ο πρόχειρος τρόπος που αντιμετωπίζουν την ίδια τους τη δουλειά.

Η «αργόμισθη» παρουσία τους στο τριμελές γραφείο τύπου (ένας δουλεύει - δυο σκέπτονται) δεν υποκαθιστά την απουσία έργου αλλά και δράσεων της ΕΟΠΕ. Με εξυπνακισμούς και αφελείς επινοήσεις δε μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν, όταν στη πράξη αδυνατούν να ασχοληθούν σοβαρά. Το νέο δυσλειτουργικό site που δημιούργησαν, επιβαρύνοντας οικονομικά την ΕΟΠΕ με την ανακατασκευή του, αδυνατούν σήμερα, ακόμη και αυτοί να το υποστηρίξουν.

Η οικονομική επιβάρυνση της Ομοσπονδίας με την παρουσία τους (υπερβολικός αριθμός μελών γραφείου τύπου για τα οικονομικά δεδομένα και για τις υποχρεώσεις της) μετά το αμίμητο της απόπειρας πληρωμής των κλήσεων (Δείτε εδώ), ήρθε και η αγορά εξοπλισμού Η/Υ €2.000 (Δείτε φωτό) να διευρύνει τον κύκλο χατιριών των κακομαθημένων παιδιών του ΓΚ.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε δείγματα γραφής της ανεπαρκούς και χαριστικής παρουσίας τους στην ΕΟΠΕ. Βαρέθηκαν να αλλάξουν τους υπέρτιτλους  των στατιστικών πινάκων με αποτέλεσμα οι παίκτες των ομάδων να τιτλοφορούνται ως αθλήτριες (Δείτε φωτό). 

Επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν τα στατιστικά των ομάδων με τον ανεκδιήγητο και δυσλειτουργικό πίνακα που έχουν φτιάξει για το νέο site τους.

Θα μπορούσαν να πάρουν τα match reports των ομάδων, από τους στατιστικολόγους τους και να τα ανεβάσουν στο site τους. Όμως, η τεμπελιά τους και η έλλειψη στοιχειώδους επαγγελματικής συνέπειας είναι χωρίς τέλος. Ακόμα όμως και η στοιχειώδης αισθητική τους είναι προβληματική.

Έβαλαν προπονητές και αρχηγούς των ομάδων, με τον ΓΚ και τον Δήμαρχο της Ρόδου μαζί με το κύπελλο να φωτογραφηθούν μπροστά από τη σκαλωσιά. Και σα να μην έφτανε αυτό (λάθη πάντα γίνονται, ειδικά όταν διαχειρίζεσαι τόσους ανθρώπους σε μία αναμνηστική φωτογραφία) δημοσίευσαν και τη φωτογραφία στο site της ΕΟΠΕ (δείτε φωτό).

Η κοινή διαπίστωση κατάπτωσης της αξιοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και μιας σοβαρής προβολής της δυναμικής και της διάστασης του αθλήματος, ξεπερνούν τους ίδιους και τη γραφική παρουσία τους.

Φωτογραφίζουν τον βασικό υπεύθυνο της εικόνας συνολικά της ΕΟΠΕ και του Ελληνικού βόλεϊ σήμερα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ και τους ανέμελους συνοδοιπόρους του.