Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΑ

Η παιδική χαρά στην ΕΟΠΕ
Η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΟΠΕ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι ο βασικός λόγος που η καθημερινότητά της είναι εγκλωβισμένη, το παρόν και το μέλλον αβέβαιο.

Η ανυπαρξία όμως της διοίκησης να διαχειριστεί την αγωνιστική  δραστηριότητα των ομάδων, τον προγραμματισμό και την καθημερινότητά τους είναι ξεκάθαρη και στον πλέον αφελή, αφού κάτι τέτοιο δεν απαιτεί χρήματα, αλλά διάθεση σχέδιο και την θεωρητική κατάρτιση να συμφωνήσουμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Αναφερόμαστε στα πρωταθλήματα των Εθνικών κατηγοριών η διεξαγωγή των οποίων είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη διοίκηση, με την προϋπόθεση ότι θα υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των σωματείων (δημιουργία pre league κλπ).

Ενώ λοιπόν ο Γιώργος Καραμπέτσος, βρήκε το χαλί στρωμένο, με την θεσμοθέτηση του τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων από τους προηγούμενους και την δεδομένη απήχηση στα σωματεία που είχε αυτό, το μόνο που έμενε στον ίδιο και στους «χαρισματικούς» συνεργάτες του - τηλεφωνητές, στην ΕΟΠΕ, είναι να προγραμματίσουν την επόμενη ημέρα.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Να απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στα σωματεία να κάτσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουν, τα προβλήματα, τις αδυναμίες και τις λεπτομέρειες, όχι μόνο για τις νέες κατηγορίες που δημιουργούνται αλλά και τις ήδη υπάρχουσες.

Δεν ξέρουμε αν ο Γιώργος Καραμπέτσος έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, με προσωπικά τηλέφωνα και «ψίθυρους» αποφεύγοντας τις διαδικασίες, όπου ο καθένας θα παρουσιάζει τις απόψεις, τα επιχειρήματα και θα παίρνονται αποφάσεις που όλοι θα σέβονται και θα δεσμεύονται από αυτές.

Σήμερα τι έχει γίνει από όλα αυτά; Τίποτα. Βρισκόμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του μηνός Μαΐου, τα Εθνικά πρωταθλήματα έχουν τελειώσει εδώ και τόσο καιρό και δεν έγινε το στοιχειώδες, αυτό που τα τελευταία χρόνια ήταν θεσμός.

Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων όλες οι ομάδες να συζητούν με την Ομοσπονδία, αποτιμώντας την χρονιά που πέρασε, το ίδιο ακριβώς  γινόταν και πριν την έναρξη σε όλες τις κατηγορίες.

Αντί αυτού δημοσιοποιήθηκαν οι Προκηρύξεις πρωταθλημάτων, που τα μόνα νέα στοιχεία (όσα δεν είχαν προβλεφθεί) ήταν μεγάλα πρόστιμα και παράβολα.

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τις προεκλογικές κορώνες του Γιώργου Καραμπέτσου (εκτός από το 1000000€ που είχε εξασφαλίσει) για μείωση των παραβόλων. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Και μέσα σε όλα αυτά το ψέμα συναντά την γραφικότητα, έτσι το σύστημα ΕΟΠΕ θυμίζει παιδική χαρά. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, φταίνε μόνο αυτοί; 

Δεν έχει δίκιο η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ που σε συνέντευξή της στη BOVARY είπε «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι ,τότε φταίνε οι ικανοί»;