Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Η οδύνη που κυριάρχησε με την τραγωδία που βιώνουμε, επισκίασε κάθε άλλο γεγονός και δη αθλητικό που συντελέστηκε το διάστημα αυτό. Έτσι, «αδικήθηκε» η στρατηγική, η προσπάθεια, και το αποτέλεσμα άλλων Ομοσπονδιών όπως η Κ.Ο.Ε. (Κολυμβητική Ομοσπονδία) με τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στους άνδρες και στις γυναίκες και την κατάκτηση της 2ης θέσης στις γυναίκες ή όπως η Ο.Χ.Ε. (Ομοσπονδία Χάντμπολ) με τη συμμετοχή και κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος beach handball στις γυναίκες.

Τα παραδείγματα έχουν τη δική τους αξία, γιατί τα συγκεκριμένα αθλήματα δεν έχουν τις ίδιες αναφορές στην Ελληνική οικογένεια και κοινωνία, αφού απουσιάζει το μέγεθος και η μαζικότητα του βόλεϊ.

Όμως επιτυγχάνουν την επίτευξη των στόχων τους, λόγω, της προσήλωσης, της συνεχούς προσπάθειας, και της αδιάλειπτης συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι.

Η πικρία μεγαλώνει, όταν στον αντίποδα το Ελληνικό βόλεϊ είναι εξαφανισμένο από το διεθνή χάρτη, αφού επέλεξε να μείνει έξω από τις μεγάλες διοργανώσεις, τη βαθμολόγηση, την αξιολόγηση, την τηλεοπτική προβολή, το άλμα προς τα εμπρός και ότι αυτό συμπεριλαμβάνει για την ανάπτυξή του.

Η συμμετοχή στους (παρηκμασμένους) Μεσογειακούς ή η εμπλοκή σε τουριστικού τύπου διοργανώσεις όπως οι Μεσογειακοί Παραλίας, δεν μπορούν να χρυσώσουν το χάπι, ούτε να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις του Ευρωπαϊκού καταποντισμού, της απουσίας των Εθνικών ομάδων από τα καλοκαιρινά αθλητικά δρώμενα.

Αντίθετα, οι διοικούντες την ΕΟΠΕ έδωσαν προτεραιότητα στα καλοκαιρινά μπάνια ακολουθώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley και την παρακολούθηση ενός κάτω του μετρίου αγωνιστικού επιπέδου αγώνων.

Ακόμη και η τηλεοπτική «κονσέρβα» των τελικών είναι ανάλογη και αντανακλά το ενδιαφέρον την ποιότητα αλλά και τον αγωνιστικό συναγωνισμό. 

Η ατάκα του Γιώργου Καραμπέτσου στη συνέντευξη τύπου στον Άγιο Νικόλαο, τελευταίο σταθμό του φετινού πρωταθλήματος, ότι θα επαναφέρουν στο Beach Volley την αίγλη του παρελθόντος μόνο ως αστεϊσμός μπορεί να εκληφθεί.

Την αίγλη τη δημιουργούν οι διακρίσεις των Εθνικών ομάδων, που σήμερα δεν υπάρχουν, αφού τις διάλυσε η ανεπάρκεια, η άγνοια και ο αθλητικός αναλφαβητισμός των διοικούντων.

Εκτός αν η αναφορά, δεν έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά και συμπεριλαμβάνει την αίγλη της φιλοξενίας σε πεντάστερα ξενοδοχεία και τις ιδανικές διακοπές για τη διοίκηση του Γιώργου Καραμπέτσου και την αυλή της.

Απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου διακοπές τους εκμεταλλευόμενοι την παρουσία τους στη ΕΟΠΕ και μέσω αυτής την πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα. Η συνέντευξη τύπου στον Αγ. Νικόλαο, ήταν άλλη μια επιβεβαίωση πόσο μακριά βρίσκεται η διοίκηση της ΕΟΠΕ από τη πραγματικότητα.

Αδαείς, απαίδευτοι και επικίνδυνοι ο Γιώργος Καραμπέτσος και οι συνεργάτες του ευλογούν τα γένια τους και απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Πως αυτό το άμοιρο το άθλημα μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά, όταν ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας κάνουν τουρισμό στη Κρήτη και αρκούνται σε ευχολόγια και «θεωρίες» περί ανέμων και υδάτων;

ΥΓ. Η ενημέρωση από το πολυμελές και καλοπληρωμένο Γραφείο Τύπου έχει πάει διακοπές. 

Είναι τόσο αναιμική που αγανάκτησε και το προεδρικό blog της Θεσσαλονίκης για την μη ενημέρωση για τους Βαλκανικούς Παγκορασίδων (Δείτε εδώ).

Οι αγώνες είχαν μετάδοση livestreaming αλλά οι μακιγιέρ του προέδρου δεν είχαν χρόνο για το μαζικότερο γυναικείο άθλημα να αναρτήσουν την πληροφορία στο site της ΕΟΠΕ.

Φαίνεται η επαγγελματική ενασχόληση μέλους του Γραφείου Τύπου με το ιστιοπλοϊκό ράλλυ Αιγαίου, αποσυντόνισε εντελώς την ενημέρωση από την ΕΟΠΕ, με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα και η ενημέρωση από τα βαλκανικά παμπαίδων-παγκορασίδων και τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ανδρών στην Αλεξανδρούπολη, να φτάνουν κυριολεκτικά με τον άνεμο και όχι με τη σύγχρονη τεχνολογία.