Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων, των προπονητών, που κατέθεσαν αίτηση απόσπασης στην ΕΟΠΕ για το διδακτικό έτος 2018-19. 

Η ΔΙΚΗ, πρώτη από όλους, δημοσιοποίησε την απόφαση ανάθεσης καθηκόντων Ομοσπονδιακών προπονητών (εξαναγκάζοντας την ΕΟΠΕ να το πράξει δυο ημέρες αργότερα) και παρότρυνε τους ΚΦΑ που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να καταθέσουν το σχετικό αίτημα (Θυμηθείτε εδώ και εδώ).

Θεωρήσαμε σημαντικό να απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους ΚΦΑ να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία, για να βοηθηθεί το άθλημά μας, εκτιμώντας ότι όσα περισσότερα αιτήματα απόσπασης κατατεθούν, τόσο δυσκολότερο είναι να επαναληφθεί η περυσινή παρωδία με τις αποσπάσεις ημέτερων και τις αργομισθίες.

Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 7η Ιουλίου και ελπίζουμε οι αιτήσεις που κατατέθηκαν να είναι πολλαπλάσιες από τις θέσεις που θα καλυφθούν. Αναμένεται η διαδικασία της «αξιολόγησης» και μοριοδότησης (;) των αιτήσεων από τους ιθύνοντες της ΕΟΠΕ.

Ελπίζουμε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή υποψηφίων προς απόσπαση, κάτι που είναι ανήθικο, αλλά και μη σύννομο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η γνωστοποίηση των ονομάτων των υποψηφίων και των κριτηρίων μοριοδότησης, όπως προβλέπει και η απόφαση της ΓΓΑ.

Απομένει να δούμε στην πράξη, αν ακολουθηθεί η πεπατημένη πρακτική της συναλλαγής, που αποτελεί την προμετωπίδα της διοίκησης του Γιώργου Καραμπέτσου, ή θα αξιολογηθούν τα βιογραφικά με όρους διαφανείς, αξιοκρατικούς και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη, τις πραγματικές ανάγκες της Ομοσπονδίας.

Όταν δοθεί στη δημοσιότητα ο πίνακας των υποψηφίων, ελπίζουμε και τα βιογραφικά των ΚΦΑ, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν «ρότα» οι διοικούντες την ΕΟΠΕ, επιλέγοντας τους πιο αξιόλογους, πιο χρήσιμους και τους γνωστικά επαρκείς στις θέσεις που έχει ανάγκη το άθλημά μας.

Άλλωστε, ακόμη και αν αρνηθούν να αιτιολογήσουν δημόσια τις επιλογές τους ο Γιώργος Καραμπέτσος και η παρέα του, ο χώρος μας είναι κλειστός και όλοι λίγο - πολύ γνωριζόμαστε.

Υπάρχουν τα κριτήρια και η προσωπική διαδρομή του κάθε ενδιαφερόμενου, που αποτελούν τα εχέγγυα της αξιολόγησης.