Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΚΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ

Μετά την καταγγελία μας για την απόπειρα απόκρυψης της διαδικασίας επιλογής ΚΦΑ και της απόφασης της ΓΓΑ που την περιέγραφε (Δείτε εδώ), η διοίκηση της ΕΟΠΕ εσπευσμένα οδηγήθηκε να πράξει το αυτονόητο.


Την επόμενη των δικών μας αποκαλύψεων, και με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, αναγκάστηκε να ανακοινώσει αυτό που είχαν ήδη πράξει άλλες Ομοσπονδίες, πραγματοποιώντας ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για να στελεχώσει την ΕΟΠΕ, για τη σχολική περίοδο 2018-2019, με τους συνεργάτες που χρειάζεται (Δείτε εδώ).

Η έκταση που πήρε η καταγγελία μας, με την αναπαραγωγή και την υιοθέτησή της από ειδησεογραφικά site (Δείτε εδώ) και από τον κόσμο του αθλήματος, χάλασε τα «σχέδια» του Γιώργου Καραμπέτσου, να περάσει απαρατήρητα και στα κρυφά η διαδικασία των αποσπάσεων, για να είναι πιο εύκολη η επιλογή «κολλητών» και «ημετέρων» χωρίς αντικείμενο απασχόλησης.

Όμως, παρά την αναγκαστική γνωστοποίηση, από μέρους του Γιώργου Καραμπέτσου, της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, η προσπάθεια της απαιτούμενης διαφάνειας παραμένει σε αρχικό στάδιο.

Για να αναπτυχθεί, πρέπει να συνδυαστεί απαραίτητα με την περιγραφή των αναγκών της Ομοσπονδίας και των δράσεων που θα καλύψει η φυσική παρουσία και εργασία των αποσπασμένων ΚΦΑ, πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (2/7/2018).

Για να γίνει η διαδικασία αξιολόγησης των προτεινομένων ΚΦΑ διαφανής, αξιοκρατική και αντικειμενική (όπως προβλέπει η απόφαση) είναι απαραίτητη η τεκμηριωμένη μοριοδότηση των βιογραφικών των ενδιαφερομένων, έτσι ώστε, να διασφαλιστεί η ορθή αξιολόγηση και η αξιοπιστία του εγχειρήματος, όσο αυτή μπορεί να είναι ρεαλιστική από την υπάρχουσα διοίκηση.

Η ΔΙΚΗ θα επαναλάβει την ανάγκη να κατατεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις απόσπασης, από τους ενδιαφερόμενους ΚΦΑ (Αίτηση ΕΔΩ). Να σταματήσει το φαινόμενο των αργομισθιών και του βολέματος των φίλων και οι πραγματικές ανάγκες να καθορίσουν τις επιλογές και τα ικανότερα πρόσωπα που θα αποσπασθούν στην ΕΟΠΕ.

Αν και με τον Γιώργο Καραμπέτσο και τη διοίκησή του όλα μπορεί να συμβούν και όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς, ειδικά όταν δεν υπάρχει καταγραφή των αναγκών και κριτήρια αξιολόγησης.