Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ BEACH VOLLEY

Αναγνώστης μας, με επιστολή του επιβεβαιώνει όσα η ΔΙΚΗ επισήμανε στην αναφορά της για το beach volley (Δείτε εδώ), την απουσία σχεδίου και τον ευκαιριακό τρόπο που δρουν στο τομέα του προγραμματισμού οι διοικούντες την ΕΟΠΕ.

Η ευκολία που συγκροτούν ομάδες, τις διαλύουν και το επαναλαμβάνουν αποσπασματικά και περιστασιακά αποδεικνύει περίτρανα, ότι αναζητούν μια εφήμερη και τυχαία επιτυχία, ανακυκλώνοντας αθλητές από τη σάλα, χωρίς ούτε οι ίδιοι να γνωρίζουν «τι ποιούν».

Διαβάστε ένα απόσπασμα της επιστολής του αναγνώστη μας:

«Στο πρόσφατο άρθρο σας, κάπου αναρωτιέστε: "Μπορεί να υπάρχει μέλλον σε αυτού του μεγέθους τις διοργανώσεις (σ.σ. Πλατεία Αριστοτέλους) ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ οι Εθνικές Ομάδες του beach volley...". Σας πληροφορώ ότι οι Εθνικές ομάδες beach volley αναζητούνται από διοργανώσεις του αθλήματος, κατά το...ήμισυ. Και εξηγούμαι.

Υπάρχει στο site της Ομοσπονδίας (Δείτε εδώ) η είδηση "Στο προολυμπιακό τουρνουά beach volley στο Μπάντεν οι εθνικές ομάδες νέων". Στα κορίτσια οι Μάτιου / Μπάκα πρωταθλήτριες Ελλάδας Κ19 2017 (Χίος). Στα αγόρια οι αδελφοί Χανδρινοί που δεν υπάρχουν στο χάρτη του beach volley. Στη σχετική φωτογραφία, είναι ο προπονητής Ζωλοσταθιάδης και ο ...θείος (ο οποίος ΔΕΝ αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΟΠΕ).

Δεν προχωρώ άλλο. Μπορείτε αν θέλετε να το συνεχίσετε. Εγώ θέλω να σταθώ στην οικογενειοκρατία της ΕΟΠΕ που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί δυστυχώς ακόμα το άθλημα.

Υς. Για την ιστορία, πρωταθλητές Ελλάδας το 2017 στο Κ19 ήταν δύο παιδιά από την Κρήτη, οι Ανιόλ Κόλα / Δημήτρης Βολιτάκης.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας»

-Η επιστολή του αναγνώστη μας επαναφέρει στο προσκήνιο τη προσφιλή τακτική της ΕΟΠΕ να χρησιμοποιεί για το Beach Volley αθλητές από τις Εθνικές Ομάδες παίδων (την περσινή χρόνια έστειλαν τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο να διεκδικήσει και να πάρει τελικά την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά του Μπάντεν, Δείτε εδώ).

Δυστυχώς, αδυνατούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν ότι με αυτή την τακτική κάνουν τριπλό κακό (στη σάλα, στην άμμο και στους αθλητές) δίνουν λάθος μηνύματα και καταλύουν κάθε έννοια σοβαρότητας, προγραμματισμού και προσήλωσης στο στόχο.

Αντιμετωπίζουν την ανάπτυξη με «μπαλώματα» και το βόλεϊ με «δόσεις», αφού με τη λογική των μικροπωλητών αναζητούν και συγκροτούν «ομάδες» ευκαιρίας. 

Αν βέβαια οι αθλητές προκρίνονταν θα είχαμε διθυράμβους για την ανάπτυξη του beach που πέτυχε με «ξένα κόλλυβα» η ηγεσία της ΕΟΠΕ.

Τώρα που αποκλείστηκαν (Δείτε εδώ αγόρια, κορίτσια), ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τους μακιγιέρ του γραφείου τύπου. Οι οποίοι, νομίζουν, ότι πληρώνονται, και μάλιστα αδρά, για να κάνουν κοσμικό ρεπορτάζ και δεν ενημερώνουν τους ανθρώπους του αθλήματος για τα αποτελέσματα, καλά ή λιγότερο καλά, των Εθνικών ομάδων.