Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Στα κρυφά, στα σκοτεινά
Η διοίκηση της ΕΟΠΕ για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ανάξια των περιστάσεων και του αθλήματος που έχει ταχθεί να υπηρετεί. Η απόκρυψη της διαδικασίας των αποσπάσεων και της «Απόφασης ανάθεσης καθηκόντων ομοσπονδιακών προπονητών για το διδακτικό έτος 2018-19» (Δείτε εδώ) είναι άλλη μια πράξη απαξίωσης του αθλήματός μας.

Η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, το βόλεμα των ημέτερων και αυτή τη φορά έχει τον πρώτο λόγο στη χάραξη της πολιτικής και στην επιλογή των συνεργατών της Ομοσπονδίας, από τον μετρ της συναλλαγής Γιώργο Καραμπέτσο.

Η απουσία της αξιολόγησης των προσόντων, η επιλογή της μη αξιοποίησης των ικανότερων, με βάση τη γνωστική επάρκεια, το βιογραφικό και τις ανάγκες της ΕΟΠΕ δίνουν τη θέση του σε αποσπάσεις «των κολλητών» και του μηχανισμού του προέδρου, επαληθεύοντας ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Η απόφαση για τις αποσπάσεις, που η διοίκηση της ΕΟΠΕ έχει στη διάθεσή της από τις 20 Ιουνίου, και επιμελώς απέκρυψε, έχει καταληκτική ημερομηνία την 7η Ιουλίου 2018,για να δηλωθεί ο αριθμός των ατόμων που η Ομοσπονδία χρειάζεται, να παρουσιαστεί τεκμηριωμένος απολογισμός της θητείας των αποσπασμένων την προηγούμενη χρονιά και αιτιολογημένη πρόταση για την σχολική περίοδο 2018-19 (το αντικείμενο δραστηριοποίησης για τον καθένα ξεχωριστά). 

Όμως, η διοίκηση της ΕΟΠΕ προτίμησε να κρύψει τη διαδικασία και να κρυφτεί πίσω από τη σκιά της. Αρνήθηκε μια ανοικτή διαδικασία όπου θα δρομολογούσε τις αποσπάσεις που έχει πραγματικά ανάγκη το άθλημα. Με εντιμότητα, διαφάνεια, αξιοπρέπεια.

Η ΕΟΠΕ λοιπόν, δεν δημοσιοποίησε την απόφαση γιατί δεν ήθελε να κάνει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος όπως έπραξαν άλλες ομοσπονδίες (Δείτε εδώ handball, εδώ γυμναστική). Δεν κάλεσε όλους τους ΚΦΑ, που έχουν τη διάθεση να καταθέσουν αίτηση-βιογραφικό.

Δεν προχώρησε σε δημόσια περιγραφή των αναγκών και των όρων της συνεργασίας για τους αποσπασμένους ΚΦΑ. Θέλει να βολέψει τα δικά της παιδιά, εξασφαλίζοντας τους την απόσπαση.

Μαζί με την απόσπαση τους δίνει και το πλεονέκτημα κινητικότητας για αναζήτηση ομάδας. Ήδη, ο Δρ Βαγγέλης Περόπουλος, προεξοφλώντας την απόσπασή του, συμφώνησε με ομάδα Α1 γυναικών.

Δημιουργείται με αυτό τον τρόπο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των υπολοίπων ΚΦΑ που δεσμεύονται από την υπηρεσία τους και δε μπορούν να συνεργαστούν με ομάδες σε όλη την επικράτεια, αλλά και των προπονητών που θα χάσουν τη δουλειά τους από τον αποσπασμένο που έχει ήδη την αργομισθία που του εξασφαλίζει ο Γιώργος Καραμπέτσος.

Οι ενδιαφερόμενοι ΚΦΑ όμως πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να εκδηλωθεί πρόθεση όσων θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν. Είναι επιτακτική ανάγκη τα πράγματα να μη μείνουν στάσιμα. Οι ΚΦΑ που έχουν τη γνώση και τη διάθεση να βοηθήσουν το άθλημα να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης.

Να υποβάλλουν και να δημοσιοποιήσουν και το βιογραφικό τους. Είναι άλλος ένας τρόπος να αποδειχθεί ο βαθμός που έχουν αποθρασυνθεί οι διοικούντες την ΕΟΠΕ. Αν τους έχει απομείνει έστω κάποιο ίχνος ντροπής και φιλότιμου.