Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ BEACH VOLLEY

Με τη διοίκηση της ΕΟΠΕ να περιδιαβάζει ανέμελη και να απολαμβάνει τις δωρεάν διακοπές στον τρίτο σταθμό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στο Αντίριο, μαύρες σκέψεις μας περιβάλλουν για το μέλλον του Ελληνικού Beach Volley.

Οι Εθνικές ομάδες του Beach Volley, χωρίς προσανατολισμό, βρίσκονται σε αποσύνθεση, η υπολειτουργία τους και η δυσκολία επιβίωσης δεν δείχνει να απασχολεί κανένα, ενώ τα πρόσωπα που τις αποτελούν συχνά εναλλάσσονται αυτοσχεδιάζοντας και χωρίς υποστήριξη, κατεύθυνση και ουσιαστική βοήθεια, στηρίζονται στο «πατριωτισμό» των οικογενειών τους.

Βρισκόμαστε στο μέσο του τετραετούς Ολυμπιακού κύκλου (έχουμε ήδη διανύσει διετία) και έχει απολεσθεί κάθε πιθανότητα διάκρισης και διεκδίκησης της Ολυμπιακής πρόκρισης στις γυναίκες και στους άνδρες.

Είναι η μοναδική περίπτωση στα χρονικά του αθλήματος, που έχει χαθεί αυτή η δυνατότητα χρονικά τόσο νωρίς με αγωνιστικούς όρους. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Γιώργος Καραμπέτσος τις τύχες του αθλήματος, φάνηκε ότι οι προτεραιότητες δεν ήταν οι Εθνικές Ομάδες.

Τη δυσοίωνη προοπτική καθόρισε, ο καιροσκοπισμός, η απαξίωση των ομάδων, η απουσία συγκροτημένου πλαισίου οργάνωσης, στόχου αλλά και τρόπου υλοποίησής του. Από το 2012 στο Λονδίνο, που ήταν η τελευταία φορά που εξασφαλίστηκε η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες και επιτεύχθηκε και Ευρωπαϊκή διάκριση (Αρβανίτη, Τσαρτσιάνη) μοιάζει σαν να μας χωρίζει αιώνας.

Οι Εθνικές Ομάδες δεν εξυπηρετούν τα ψηφοθηρικά σχέδια και την εξυπηρέτηση «ημετέρων» που καλύπτουν με τη φιλοξενία των διοργανώσεων σε τουριστικούς τόπους. Ολόκληρο το βάρος των διοικούντων σήμερα την ΕΟΠΕ, προσανατολίστηκε πάνω στις διοργανώσεις, στην καλοπέραση που επεφύλαξαν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους και τους φίλους τους.

Οι καλοκαιρινές αποδράσεις, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων και η εφήμερη προβολή τους είναι αυτοσκοπός για τη κουστωδία της ΕΟΠΕ.

Ακόμη και η τελευταία αθλήτρια με προοπτική (Π Καραγκούνη) εγκαταλείφθηκε από τους αυτοσχεδιασμούς και τη διοικητική ανυπαρξία στην τύχη της.

 Αντιθέτως, αυτό που στέρησαν στα Εθνικά συγκροτήματα το έδωσαν χωρίς φειδώ για να διευρύνουν το κύκλο των «κολλητών» και της πολιτικής των αντιπαροχών σε «στερημένους» και «παρατρεχάμενους».

Έτσι, ανακάλυψαν το snow volley. Χωρίς αιδώ και μη έχοντας επίγνωση του ρόλου τους, ο Γιώργος Καραμπέτσος και η παρέα του, προσπάθησαν να «στήσουν» το snow volley με την λογική των διοργανώσεων της άμμου και φρόντισαν να αξιοποιηθεί από τους ίδιους και το περιβάλλον του beach volley, αναζητώντας συνοδοιπόρους και αποδοχή στην κοσμοπολίτικη διάσταση των διακοπών τους.

Σπατάλησαν χορηγία που στο παρελθόν είχε το beach volley για ένα τριήμερο στα χιόνια, στερώντας από τις Εθνικές ομάδες τα απαραίτητα. Η σπατάλη της καλοπέρασης του Snow-τίποτα, ήταν η χαριστική βολή για τις Εθνικές Ομάδες του beach volley και τις πραγματικές ανάγκες τους.

Το επίπεδο των αγώνων στα masters είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι αυτό που ξεκίνησε από τη κορυφή της πυραμίδας επηρέασε ολόκληρο το αγωνιστικό κομμάτι μέχρι τη βάση.

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα καμαρωτοί οι διοικούντες την ΕΟΠΕ. Θλιβεροί, απαίδευτοι, ανερυθρίαστοι, στριμώχνονται για μια φωτογραφία για να δώσουν ένα άλλοθι στον εαυτό τους και στο μικρόκοσμό τους.