Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΜΗ

Η προγραμματισμένη κλήρωση των πρωταθλημάτων που πραγματοποιήθηκε στις 20/7/18, στα γραφεία της ΕΟΠΕ προδιέγραψε «τι μέλλει γενέσθαι» και τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Με μοναδική παρουσία, από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου, τη φιγούρα του Χρήστου Σύλλα και απέναντί του τα ενδιαφερόμενα σωματεία, όσα παρευρέθηκαν για να πληροφορηθούν το πρόγραμμα των αγώνων. Η εικόνα αποστομωτική.

Σε ελάχιστο χρόνο εναλλάσσονταν τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν τις ομάδες στην αίθουσα του ΔΣ της ΕΟΠΕ, μέχρι να τελειώσει η συνοπτική διαδικασία για όλες τις κατηγορίες, που είχε δρομολογήσει η Ομοσπονδία.

Απουσίασε και αυτή τη φορά, η διάθεση, η γνώση, το όραμα να αποτελέσει η κλήρωση ένα ξεχωριστό γεγονός, που θα αναγνωρίζει την προσπάθεια και το μόχθο των σωματείων και θα αναδεικνύει την προοπτική τους.

Οι κληρώσεις είτε ως μοναδικά γεγονότα προβάλλουν την αγωνιστική χρονιά που πέρασε και τους πρωταγωνιστές της, είτε ως εκδηλώσεις (events) περιλαμβάνουν εκτός από τη κλήρωση, την παρουσίαση των ομάδων της επερχόμενης αγωνιστικής χρονιάς, δίνοντας την πρέπουσα προβολή και την υπεραξία που οφείλει να δημιουργεί η διοίκηση μιας Ομοσπονδίας για το άθλημά της.

Η λάμψη που πρέπει να φωτίζει όλες τις πλευρές της αγωνιστικής και όχι μόνο δράσης του αθλήματος, δίνοντας σε καθημερινή βάση υλικό στη δημοσιότητα (φωτογραφικό κλπ) με στόχο την πολύπλευρη αξιοποίησή του για το καλό του αθλήματος.

Αυτή η λογική, η παιδεία, η αισθητική, η κουλτούρα του αθλήματος και προπάντων η αγάπη και το μεράκι απουσιάζει από τους διοικούντες την ΕΟΠΕ και οδηγηθήκαμε στην εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής που σήμερα όλοι αντιλαμβανόμαστε. Αύτη εκφράζει η απουσία όλων των μελών του ΔΣ και των στελεχών της Ομοσπονδίας από τις κληρώσεις, σα να επρόκειτο για μια βαρετή υποχρέωση που όλοι ήθελαν να αποφύγουν, κάποιος έπρεπε να την κάνει και γρήγορα να τελειώσει.

Η εικόνα που είδαμε, δεν είναι δηλωτική ενός τρόπου σκέψης ,καλού ή κακού για το μέλλον του αθλήματος για να τον κρίνουμε. Αντίθετα, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ούτε αυτός, αφού η ύπαρξή του προϋποθέτει γνώση και στοιχειώδη θεωρητική επάρκεια.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα καθώς και αυτό που συμβολίζει η υλοποίηση αυτής της διαδικασίας, δεν τηρεί ούτε τις προδιαγραφές μιας συνοικιακής ομάδας, πόσο μάλλον τη διαδικασία μιας Ομοσπονδίας.

Με καταγεγραμμένη την υποβάθμιση που βίωσε την τελευταία χρόνια το Ελληνικό βόλεϊ στα Εθνικά πρωταθλήματα, με τις αποχωρήσεις ομάδων πριν και κατά τη διάρκειας τους, την απουσία προβολής, την έλλειψη στατιστικής κάλυψης των αγώνων, τη μείωση του ενδιαφέροντος των θεατών που το παρακολούθησαν ως συνέπεια της υποβάθμισης (περίπτωση volley league γυναικών), την απουσία τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων και την εγκατάλειψη των πρωταθλημάτων στο έλεος του Θεού και της τύχης.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην σχεδόν άδεια αίθουσα της ΕΟΠΕ, όπου δέσποζε η καρικατούρα του προέδρου της ΚΕΠ, ως γνήσια έκφραση αυτού που σημαίνει, εκφράζει και σηματοδοτεί για το παρόν και το μέλλον ο Γιώργος Καραμπέτσος και η συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΟΠΕ.