Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ «ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΩΝ»

Συνέντευξη τύπου...στο βάθος
Οι συνεντεύξεις προπονητών και αθλητών των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων, διατηρούν στο προσκήνιο το ρόλο των «μακιγιέρ» του προέδρου, οι οποίοι «στρογγυλοποιώντας» και «αλλοιώνοντας» τις δηλώσεις τους, εφαρμόζουν την τακτική «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και θέτουν ως αποκλειστικό στόχο τον εξωραϊσμό των αποτυχιών και του διπλού αποκλεισμού.


Με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τις δηλώσεις των αθλητριών και του προπονητή της Εθνικής νεανίδων, όπου έγινε εμφανής η διάθεσή (των «μακιγιέρ») να δώσουν εικόνα αισιοδοξίας, χαράς και ικανοποίησης για τον αποκλεισμό (Δείτε εδώ).

Ήταν τόσο φανερή η παρέμβαση στη διαμόρφωση των δηλώσεων, ακόμα και στον τρόπο διατύπωσης των ερωτήσεων, που απόρησαν οι ίδιες οι αθλήτριες αλλά και οι συμπαίκτριες τους.

Οι δηλώσεις του προπονητή (βοηθού πέρυσι στην Εθνική Ανδρών και φέτος στην Εθνική Γυναικών), σχολιάστηκαν ανάλογα και από άλλα site, «ότι διαβάζοντας τις δηλώσεις νομίσαμε ότι παρακολουθήσαμε άλλο παιγνίδι» (Δείτε εδώ).

Η επαγγελματική "ελαφρότητα" των μακιγιέρ παραμένει κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους, αφού ακόμα και τον αρχηγό της Εθνικής Ανδρών δεν σεβάστηκαν (Θυμηθείτε εδώ, στο Υ.Γ.). Βέβαια, ο επικοινωνιακός σχεδιασμός των μακιγιέρ δεν σταματά εδώ.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της ΔΙΚΗΣ, το σκεπτικό των «Ψευτοθόδωρων», για να φτιάξουν το προφίλ του εργοδότη τους, περιλαμβάνει συνέντευξη τύπου του Γιώργου Καραμπέτσου, όπου θα επιχειρηθεί η προσπάθεια ανάδειξης της διάκρισης στους Μεσογειακούς αγώνες ως γεγονός «ορόσημο» για το Ελληνικό βόλεϊ, και να οριστούν τα μετάλλια των Μεσογειακών, ως επανεκκίνηση στη λειτουργία των Εθνικών ομάδων.

Ταυτόχρονα, με κροτίδες «λάμψης και κρότου» θα επιχειρήσει να δημιουργήσει «μαγική εικόνα» αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, αποκηρύσσοντας και ενοχοποιώντας επιλεκτικά το παρελθόν, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αποτυχία και την ανικανότητά του, που τώρα γίνεται αντιληπτή από όλο τον κόσμο του αθλήματος.
Εν’ αναμονή λοιπόν...