Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ

Με αφορμή την επιστολή - καταγγελία αναγνώστη σε προηγούμενη αναφορά μας, που αφορούσε την διαμορφωθείσα πραγματικότητα και τη νέα κατάσταση πραγμάτων που έχει δημιουργήσει και επιβάλλει ακόμη και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα η διοίκηση της ΕΟΠΕ, θεωρούμε σκόπιμο να δούμε τις παραμέτρους, την διάσταση και τις συνέπειές τους.

Οι επιλογές του Γιώργου Καραμπέτσου, χειραγώγησαν και υποβάθμισαν τις διοργανώσεις που θεσμικά όφειλε να προστατεύσει, απαξιώνοντας την προσπάθεια των αθλητών-τριών, των ομάδων τους, των γονιών και συνολικά των ανθρώπων του αθλήματος.

Ο μονομερής και ετεροβαρής προγραμματισμός της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης την Πανελλήνιων πρωταθλημάτων που προηγήθηκαν, και της τελικής που ακολουθεί (π.χ. σε βάρος των ομάδων της Θεσσαλονίκης) έχουν κύριο χαρακτηριστικό, ξεκινούν και καταλήγουν στον ίδιο κοινό παρανομαστή.

Την προώθηση και δημιουργία μηχανισμού «κολλητών», της αυλής ενός προέδρου που αντί να υπηρετεί το άθλημα το «κονταίνει» το φέρνει στο ύψος του, για να το αντικρίσει και να το ελέγξει.

Οι μεθοδεύσεις στο πρωτάθλημα νεανίδων στο νότιο όμιλο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Αρχικά, το αγωνιστικό τμήμα της ΕΟΠΕ, στο οποίο προΐσταται η «ΑΣΕΠίτισσα» κα Μάρκου, ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων της προημιτελικής φάσης (Δείτε εδώ) στα γήπεδα Μαρκόπουλου και Αιγάλεω χωρίς να ανακοινώσει και τα γήπεδα της ημιτελικής φάσης.

Αντίθετα, ανακοίνωσε τα γήπεδα και των δύο φάσεων διεξαγωγής για τους αγώνες του βορείου ομίλου των Νεανίδων και των Εφήβων (Δείτε εδώ). Στόχος ήταν το Αιγάλεω (του συμβούλου της ΕΟΠΕ κ. Βλάχου) να δώσει τους αγώνες της ημιτελικής φάσης στην έδρα του.

 Όμως, δε μπορούσε να γίνει εκ των προτέρων ορισμός, γιατί μεσολαβούσε το παιχνίδι  με το Μαρκόπουλο στον όμιλο για την προημιτελική φάση. Μη γνωρίζοντας το νικητή του μεταξύ τους αγώνα, ήταν αδύνατο να οριστούν οι έδρες των  αγώνων της ημιτελικής φάσης.

Έτσι, το αγωνιστικό τμήμα, προφανώς εν γνώσει της Επιτροπής πρωταθλήματος και του Γιώργου Καραμπέτσου, δεν ανακοίνωσε τα γήπεδα των αγώνων της ημιτελικής φάσης γράφοντας μία ακόμα ένδοξη ιστορία βολεϊμπολιστικού ρουσφετιού σε βάρος των ομάδων του άλλου προημιτελικού ομίλου στο νότο.

Έτσι, το φετινό πρωτάθλημα νεανίδων χαρακτηρίστηκε, μέχρι τώρα, από δύο ρουσφέτια προς τον σύμβουλο της ΕΟΠΕ κ. Βλάχο. Η πρώτη εξυπηρέτηση-ρουσφέτι έγινε με την αλλαγή των ηλικιών, κόντρα σε κάθε λογική, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι αθλήτριες γεννημένες το 1998  και να είναι ανταγωνιστική η ομάδα του συμβούλου.

Η δεύτερη εξυπηρέτηση-ρουσφέτι έγινε με τη μη ανακοίνωση του πλήρους προγράμματος ώστε να διευκολυνθεί η ομάδα του συμβούλου και να δώσει τον καθοριστικό αγώνα της ημιτελικής φάσης στο γήπεδο της. Μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος νεανίδων θα ακολουθήσουν και άλλα ρουσφέτια στον σύμβουλο κ. Βλάχο;

Ότι και να γίνει, είναι κοινή πλέον η πεποίθηση και η βεβαιότητα ότι η συνισταμένη όλων των επιλογών και δράσεων των διοικούντων της ΕΟΠΕ έχει ως αφετηρία την εδραίωσή τους στην εξουσία, ακόμα και αν χρειαστεί να θυσιάσουν όποιο ίχνος αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας τους έχει απομείνει.

ΥΓ. Οι παρατηρητικοί αναγνώστες  μπορούν να δουν στους ορισμούς διαιτητών της ημιτελικής φάσης των Ομίλων Γ & Δ την ίδια γραμματεία στους δύο αγώνες. Τελικά ο ένας αγώνας έγινε στο Μαρκόπουλο και ο  άλλος στο Αιγάλεω. Φαίνεται η ΚΕΔ δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για το ρουσφετάκι.