Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΛΑ ΕΟΠE

Για να μη ξεχνάμε και να μη ξεχνιόμαστε
Η τελευταία αναφορά μας (Δείτε εδώ) στην «ιστορική» προεκλογική συνέντευξη του Γιώργου Καραμπέτσου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατέδειξε τα μεγάλα ψεύδη και την πετυχημένη απόπειρα εξαπάτησης των σωματείων, την διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών και των «τελευταίων αφελών».

Στην ίδια συνέντευξή ο Γιώργος Καραμπέτσος, ανακοίνωσε ότι η αξιοκρατία, η ισονομία και η διαφάνεια θα αποτελούσαν την προμετωπίδα του προγράμματος του. Δυο χρόνια μετά, η αποτίμηση της διοικητικής παρουσίας του, σκόρπισε απογοήτευση και θλίψη γιατί η αποκαθήλωση και κυρίως η κακοποίηση των παραπάνω εννοιών έγινε φανερή και αποκαλυπτική της δράσης του.

 Να θυμηθούμε ότι σε αυτά τα πλαίσια τοποθέτησε:

·την εξ αγχιστείας κόρη του, οδοντίατρο, ως μέλος στην Ιατρική επιτροπή της αθλητικής Ομοσπονδίας που είναι πρόεδρος,

·τον δειγματιστή στη Θεσσαλονίκη της εταιρείας ρούχων που διευθύνει, ως προπονητή αρχικά στην Εθνική Παμπαίδων και στη συνέχεια στην Εθνική Παίδων,

·τον αδελφό του διευθυντή της Ομοσπονδίας, ως προπονητή στην Εθνική Παμπαίδων,

·τον πρώην συνεταίρο του και «κολλητό» του, ως τεχνικό σύμβουλο Εθνικών ομάδων και στη συνέχεια και ως ταμία της Ομοσπονδίας,

·τον δεξιό κομματάρχη του Δρ. Ευάγγελο Περόπουλο, ως team manager Εθνικών ομάδων Γυναικών και γενικό κουμανταδόρο στο γυναικείο βόλεϊ, απόντος Εθνικού προπονητή,

·τους υποστηρικτές του κατά την προεκλογική περίοδο σε θέσεις προπονητών, βοηθών προπονητών  Εθνικών ομάδων, συντονιστών, ανθυποσυντονιστών κλπ.

·Βάπτισε Ομοσπονδιακό προπονητή του Snow volley τον γιο του πρώην προέδρου της ΕΟΠΕ, τον οποίο νωρίτερα είχε τοποθετήσει ως υπεύθυνο ανάπτυξης του και επιλέξει ως μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Beach Volley (χωρίς να έχει δίπλωμα προπονητή).

Ακόμα,

·ζήτησε 22 και απέσπασε από το Υπουργείο Παιδείας 14 ΚΦΑ οι περισσότεροι εκ των οποίων στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας,

·στελέχωσε το γραφείο Τύπου με 3 δημοσιογράφους, οι οποίοι καταστρατήγησαν κάθε δεοντολογική και επαγγελματική αρχή προκειμένου να προωθήσουν την υποψηφιότητα του κατά την προεκλογική περίοδο και εξακολουθούν να το κάνουν εκμεταλλευόμενοι τη θέσή τους σε βάρος της πληροφόρησης.

Για όλες αυτές τις θέσεις ο μαχητής της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισονομίας δεν έβγαλε ούτε μία προκήρυξη, ούτε μία πρόσκληση ενδιαφέροντος, ούτε μία περιγραφή καθηκόντων. Δεν ενημέρωσε ποτέ τις επιτροπές που λειτουργούν στην Ομοσπονδία. Δε δημοσίευσε απολύτως τίποτα στη Διαύγεια. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να είχαν πρόσβαση στο γραφείο του ή στους κομματάρχες του. Διαφορετικά μάθαιναν από τα δελτία τύπου τις τοποθετήσεις-αναθέσεις.

Μοίρασε τις θέσεις σε γνωστούς του και φίλους του. Όλοι οι τοποθετημένοι από την διοίκησή του επελέγησαν σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, με τηλέφωνα από κομματικά γραφεία, με στόχο την εξόφληση προεκλογικών ή τη δημιουργία νέων γραμματίων. Όλοι ήταν προσωπικοί γνωστοί του ή προτάθηκαν από φίλους του.

Η διαφάνεια, που επικαλέστηκε ο Γ.Κ. στην αλήστου μνήμης συνέντευξη του, αποσκοπεί να σταματά πράξεις στη δημόσια διοίκηση, που οι συντελεστές τους θέλουν να μη γίνονται γνωστές. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής, και όχι μόνο.

Πως μπορεί να είναι διαφανής μία διαδικασία όταν γίνεται στα κρυφά; Η μεταχείριση όσων γνώριζαν με όσους δε γνώριζαν πως μπορεί να είναι ισότιμη; Πως μπορεί να σηματοδοτεί την αξιοκρατία η ισοπέδωση των κριτηρίων για την επιλογή των στελεχών; Πως όσοι επιλέχθηκαν είναι καλύτεροι από όσους ενδιαφερόντουσαν;

Για όλα αυτά η αξιοκρατία, η ισονομία και η διαφάνεια, που θα αποτελούσαν την προμετωπίδα του προγράμματος του Γ.Κ., πήγαν «περίπατο». Χάθηκαν στα κολλητιλίκια, στα κιμπαριλίκια, στις εξυπηρετήσεις, στην προώθηση γνωστών και φίλων. Άφησαν όμως πίσω ένα νέο πρόγραμμα δημόσιας ηθικής.

Τη Διαφάνεια αλά ΕΟΠΕ.