Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

Απόσπαση προσοχής
Καθημερινά, διαπιστώνουμε την ολοένα αυξανόμενη, πολύπλευρη,  αλλά απέλπιδα προσπάθεια του προέδρου της ΕΟΠΕ να δημιουργήσει σχέσεις και δεσμούς υποστηρικτικούς με φωτεινά πρόσωπα από το παρελθόν. Με αθλητές και αθλήτριες που έγραψαν ιστορία στο άθλημα, προσπαθώντας  μέσα από τη διαδρομή  τους και από τη λάμψη τους, να φωτιστεί η θλιβερή και σκοτεινή εικόνα του.

Η συγκεκριμένη επιλογή που προκαλεί η ελλιπής  γνώση  και η αντικειμενική ανεπάρκεια  της διοίκησης της ΕΟΠΕ, πηγάζει από την ίδια τη σύνθεσή της, κάνοντας με  την αυτοκαταστροφική πρακτική της τεράστια  ζημιά  στο άθλημά μας.

Η αδυναμία να αναμετρηθούν με την καθημερινότητα, οδηγεί και τους ίδιους τους διοικούντες, να συνειδητοποιήσουν και να κατανοήσουν την δική τους έλλειψη  οράματος, πολιτικής και  συνολικής αντίληψης για το βόλεϊ.

Από ανάγκη διαμορφώνουν την πεποίθηση, ότι φέρνοντας κοντά τους καταξιωμένους πρώην αθλητές, η διοίκησή τους θα  αποκτήσει  αξία, αποδοχή, ανοχή  και εμβέλεια.

Ο αποσπασματικός και περιστασιακός τρόπος που αντιμετωπίζουν ο Γιωργος Καραμπέτσος και οι συνεργάτες του τα προβλήματα και τις παθογένειες του Ελληνικού βόλεϊ, που κυρίως δημιουργήθηκαν κατά την διοίκηση των υποστηρικτών και μεντόρων τους (εποχή παχιών αγελάδων), ελπίζουν ότι θα καλυφθούν πίσω από το θάμπος  που πιστεύουν ότι δημιουργεί η παρουσία δίπλα τους, μεγάλων ονομάτων αθλητών και αθλητριών.

Αναζητούν τον αντίποδα της άγνοιας και της ανήμπορης  διοικητικής  τακτικής, για να κρύψουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα που προκύπτουν και οφείλουν να αντιμετωπίσουν. 

Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και σε προσωπικό επίπεδο στην επαγγελματική του δραστηριότητα (εταιρεία αθλητικών ρούχων) την ίδια πολιτική υιοθέτησε. Συνεταιρίστηκε με τον Μάριο Γκιούρδα, δανειζόμενος την αναγνωρισιμότητα του, για να εξασφαλίσει την (επαγγελματική του) επιτυχία.

Για την παραπέρα αξιοποίηση και προβολή στην ΕΟΠΕ, του πρώην συνεταίρου, έχουμε αναφερθεί στις 12/11/17, με τον εύγλωττο τίτλο ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ. Πρόκειται για μια ενδεικτική αλλά διαφορετική περίπτωση, από αυτή που  σήμερα παρουσιάζουμε.

Η ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής  της ΕΟΠΕ με ημερομηνία 30/3/17, για έναρξη της διαδικασίας απόσπασης του Βασίλη Κουρνέτα (5 ημέρες μετά τη  περυσινή Γενική Συνέλευση  της ΕΟΠΕ) παρότι ερμηνεύει την συμμετοχή του και την ενασχόλησή του σε δράσεις (snowτίποτα κλπ.) ταυτόχρονα δημιουργεί ερωτηματικά:

-Γιατί το αίτημα της απόσπασης έγινε με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και όχι του ΔΣ;

-Γιατί ένα τέτοιο ζήτημα αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δεν ακολούθησε τη διαδικασία των άλλων αποσπάσεων;

- Η απόσπαση ενός πρώην αθλητή, προπονητή κλπ., αν δεν εξυπηρετεί μια αναγκαιότητα, δεν προσβάλει την ιστορία, τη διαδρομή και το μέγεθος του;

-Η απουσία αντικειμένου απασχόλησης δεν τον καθιστά περιπλανώμενο και στα μάτια των άλλων, κατώτερο του μύθου του και της εικόνας του;

Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί ο Γιώργος Καραμπέτσος και η παρέα του, ότι είναι μάταιη η αγωνιώδης προσπάθειά του, να αναδειχθεί μέσα από τις καριέρες  και την ιστορία άλλων.

Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Όσα πρόσκαιρα οφέλη και αν πετύχει κάποιος, κρυπτόμενος, η γύμνια του θα φανεί, η έλλειψη πεπραγμένων θα φανερωθεί, η ανικανότητα θα επιβεβαιωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποσπάσεις τακτικής δε θα αποσπάσουν την προσοχή των ανθρώπων του βόλεϊ από την απουσία έργου. Απλά, θα εντάξουν στην πλαδαρή εικόνα της αδράνειας και άλλα πρόσωπα. Χωρίς προσκόμματα και ασκήσεις τακτικής, η αλήθεια θα λάμψει.