Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΣΕΡΒΙΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ (21/03/208)

ΣΕΡΒΙΣ
Διαιτητοπληξία…
Σεμινάρια επιμόρφωσης και ενημέρωσης των νέων κανονισμών, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, σχεδιάζουν ο πρόεδρος της ΚΕΔ και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ για τις Εθνικές ομάδες εφήβων, νεανίδων. Ο στόχος, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η ενημέρωση των νεαρών διεθνών αθλητών και αθλητριών για τις νέες αλλαγές στους κανονισμούς.

Υποδοχή
…και ρουσφετολογική «πρωτοπορία»
Κάθε πρωτοβουλία αυτής της μορφής είναι θετική, όταν συνδέεται με μια οργανωτικά άρτια λειτουργία και ένα πακέτο προϋποθέσεων στο οποίο εντάσσονται και τέτοιες πρωτοβουλίες ενημέρωσης. Όταν απουσιάζει ο σχεδιασμός, οι εθνικές ομάδες συγκεντρώνονται και προπονούνται με δόσεις και τεμαχισμένες, ενώ απουσιάζουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές ανδρών και γυναικών που θα είχαν την ευθύνη και θα έδιναν την κατεύθυνση, τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες αποδυναμώνονται.

Επιπλέον, ο ΓΚ μη τολμώντας να αντιστρέψει την παραγραφή των χρεών που κατοχύρωσε η προηγούμενη διοίκηση, θα  προσπαθήσει να εξευμενίσει τους διαιτητές με την έγκριση κανονισμού διαιτησίας που θα εξυπηρετεί τα συντεχνιακά συμφέροντα και όχι του αθλήματος.

Σε ένα διαιτητόπληκτο άθλημα υποβαθμίζεται η παρουσία των αθλητών, των προπονητών, των παραγόντων. Αντί αυτής, αξιοποιείται και προβάλλεται η διαθεσιμότητα συγκεκριμένων διαιτητών. Κατά τη λαϊκή παροιμία «όποιος έχει πιπέρι βάζει και στα λάχανα».

Σερβίς
Στο σωματειάκι που σε έχει ερωτευθεί…

Οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της Ολυμπιάδας Πατρών (σκέτη αλητεία αποκάλεσε την απόφαση) για την απόρριψη της δική της υποψηφιότητας και τη μη ανάληψη της διοργάνωσης του F4 των εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη είναι ενδεικτική των όσων καθημερινά προβάλλουμε και καταγγέλλουμε για τον φαύλο κύκλο της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού, της συναλλαγής που καθημερινά βιώνουμε.



Υποδοχή
…θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν οι άνθρωποι του αθλήματος και οι εμπλεκόμενοι διεκδικητές διοργανώσεων, είναι ότι από τον πολιτικαντισμό των διοικούντων την ΕΟΠΕ, όπου κυριαρχεί η απουσία σταθερών κριτηρίων αξιολόγησης, η συναλλαγή και η αναξιοπρέπεια, δεν κερδίζει μακροπρόθεσμα κανένα σωματείο, πολύ δε περισσότερο το άθλημα. 

Όλοι χάνουν. Ακόμα και αυτός, που ανά περίπτωση και ευκαιριακά, αποφασίζει ο Γιώργος Καραμπέτσος να «βοηθήσει» είτε επειδή τον έχει ανάγκη, είτε επειδή τον φοβάται είτε επειδή θεωρεί τη «φιλία του χρησιμότερη» και θέλει πρόσκαιρα να τον εξυπηρετήσει.

Όταν αυτό γίνει κατανοητό και γίνει συνείδηση σε όλους μας, ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος διοίκησης της συγκεκριμένης ομάδας που είναι στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, τότε ίσως μπορέσουμε κάτι να διασώσουμε από την παρακμή της οποίας καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες.

Σερβίς
Είναι γλυκό…
Την Δευτέρα 19/3/18, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ. Ήταν η πρώτη πολύωρη συνεδρίαση της θητείας του συγκεκριμένου ΔΣ από την εκλογή της συγκεκριμένης διοίκησης. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επιλογή του τόπου διοργάνωσης του κυπέλλου, οι Ομοσπονδιακοί προπονητές, καθώς και η τυπική έγκριση των κανονισμών που θα τεθούν στη ΓΣ. Βέβαια, δε μπήκαν σε ουσιαστική  συζήτηση αφού αυτό απαιτεί ειδική γνώση που ξεπερνά τους διοικούντες οι οποίοι το έχουν εμπιστευτεί στο προσωπικό.

Υποδοχή
…να μην κάνεις τίποτα
Σε όλη τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του ΔΣ παρόντες ήταν οι δυο αργόμισθοι δημοσιογράφοι του γραφείου τύπου της ΕΟΠΕ, γνωστοί και ως χιονάτες της ενημέρωσης και μακιγιέρ του προέδρου. Η παρουσία τους δε βοήθησε στην έκδοση δελτίου τύπου για τις αποφάσεις που έλαβε το ΔΣ και αφορούν το Ελληνικό βόλεϊ. Άλλωστε η δημοσιογραφική τους επάρκεια εξαντλείται στις μυστικές συμβουλές στον πρόεδρο και στην επιβράβευση «εξυπνακισμών» του που μόνο οι ίδιοι δείχνουν να απολαμβάνουν.