Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΕΟΠΕ

Σε μια περίοδο που η εξαγορασμένη σιωπή κυριαρχεί σε κάποιους που θεωρούν τη δημοσιογραφία μέσο που τους δίνει διαπραγματευτική ικανότητα και συμμετοχή στο δούναι και λαβείν της εξουσίας, ΕΜΕΙΣ με τη συμμετοχή και τη συμβολή των αναγνωστών μας θα αποκαλύπτουμε τη φαυλότητα την συναλλαγή, την παρακμή.

Αναγνώστες με επιστολή τους επιβραβεύουν τον αποκαλυπτικό και διεκδικητικό λόγο της ΔΙΚΗΣ, παρέχοντας και νέα στοιχεία στο ζήτημα της επιλογής των ΠΟΠ και περιγράφοντας την εγκατάλειψη των Εθνικών ομάδων του Beach Volley στην τύχη τους.

Και οι δύο επιστολές έχουν έναν κοινό παρανομαστή.. Τη σημασία της οικογένειας, και την αξιοποίησή της κατά το δοκούν, από τον Γιώργο Καραμπέτσο και τη κουστωδία του.

Άλλοτε η οικογένεια (των διοικούντων) ωφελείται αξιοποιώντας τη θέση ευθύνης και άλλοτε η οικογένεια (των αθλητριών) πληρώνει υποκαθιστώντας τον φορέα ο οποίος κρύβεται πίσω από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που καθορίζει ο ρόλος του.

Αναγνώστης μας αναφερόμενος στις επιλογές των ΠΟΠ, κατήγγειλε ότι ο Διευθυντής της ΕΟΠΕ επέβαλλε και άλλο συγγενικό του πρόσωπο (μετά τον αδελφό του) στους ΠΟΠ της ΕΣΠΕΚΕΛ διευρύνοντας τον κύκλο της αναξιοκρατίας που άνοιξε ο Γιώργος Καραμπέτσος. Η λογική της οικογενειοκρατίας διαπνέει όλη την ιεραρχία της ΕΟΠΕ. Εδώ, η οικογένεια διορίζει.

Άλλος αναγνώστης μας, με επιστολή του αναφέρθηκε στην αδιαφορία των διοικούντων την ΕΟΠΕ για τις Εθνικές μας ομάδες Beach Volley, αφού στους Άνδρες δεν υπάρχει καμία προοπτική, ενώ στις γυναίκες κανείς δεν γνωρίζει ποιες ομάδες θεωρούνται Εθνικές και τους στόχους τους.

Η αξιολόγηση των ζευγαριών από το τμήμα του Beach volley μοιάζει ανύπαρκτη πιστοποιώντας την ανυπαρξία σχεδίου και την προχειρότητα που εναλλάσσονται οι ιεραρχημένοι στόχοι.

Διαφορετικά ξεκίνησαν την αγωνιστική δράση τα ζευγάρια και αλλιώς κατέληξαν, από την δυναμική που καθόρισε η οικονομική δυνατότητα των οικογενειών συγκεκριμένων αθλητριών να καλύψουν το κόστος των συμμετοχών σε Ευρωπαϊκά τουρνουά, με βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Τα πρόσφατα επιτυχή αποτελέσματα σε Βαλκανικό τουρνουά της μιας ομάδας επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή παρουσία μας, ακόμη και σε αυτό το επίπεδο, στηρίζεται αποκλειστικά στη προσωπική ή οικογενειακή προσπάθεια και δυνατότητα των αθλητριών να υποστηρίξουν τη συμμετοχή τους.

Στην άλλη ομάδα, η επιστροφή της Βίκυς Αρβανίτη στη ενεργό δράση αξιοποιεί μια άλλη αθλήτρια (Καραγκούνη) που λόγω προσόντων θα άξιζε από την ΕΟΠΕ περισσότερης προσοχής που όμως δεν της δόθηκε, υποστηριζόμενη και αυτή κυρίως από την οικογένειά της. Εδώ οι οικογένειες πληρώνουν, χρηματοδοτούν.

Η ΕΟΠΕ, βέβαια, πάντοτε απούσα τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και οικονομικής υποστήριξης, παρακολουθεί τις εξελίξεις, αφού το μοναδικό της ενδιαφέρον είναι να μην διαταράσσονται οι καλοκαιρινές διακοπές του Γιώργου Καραμπέτσου των συμβούλων του και των οικογενειακών τους προσώπων που τους συνοδεύουν στις ανά την Ελλάδα εξορμήσεις τους. Εδώ, οι οικογένειες απολαμβάνουν.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές μια σκληρής πραγματικότητας, που μηδενίζει τις ελπίδες μας ότι τα πράγματα στο βόλεϊ μπορεί να κάνουν ένα βήμα προόδου, ένα βήμα μπροστά.

Σε κάθε απόπειρα βρίσκεται μπροστά μας και απέναντι η διοίκηση της ΕΟΠΕ και ο Γιώργος Καραμπέτσος, που αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου του.