Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Η ΛΟΓΙΚΗ… ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Με πρωτότυπες θεωρίες που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας, χωρίς στοιχεία και επιχειρήματα, και σε απολογητικό τόνο οι ιθύνοντες του blog της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν ως γνήσιοι υποτακτικοί του Γιώργου Καραμπέτσου να απαντήσουν στη ΔΙΚΗ (Δείτε εδώ και εδώ).

Με μια φωτογραφία, το blog της Θεσσαλονίκης, που μοιάζει με απειλή, εύκολους χαρακτηρισμούς, αποσπασματικές και αυτοαναιρούμενες σκόρπιες σκέψεις, περισσότερο μας επιβεβαιώνει και μας δικαιώνει παρά υπερασπίζεται το διάτρητο και αναξιόπιστο σύστημα της ΕΟΠΕ. Για το οποίο, έμμεσα ομολογεί, ότι τέτοιο είναι.

Με το ερώτημα- τίτλο, «Τι έχουν να πουν οι παρασκευαστές λάσπης;» χαρακτηρίζουν τις αναφορές μας με επιχειρήματα και αποδείξεις, λασπολογία. Είναι λασπολογία, η απαίτηση ύπαρξης κανόνων και κριτηρίων καθώς και ενός πλαισίου αρχών;

Από ποια αφετηρία και με ποια λογική προκύπτει η παραδοχή ότι εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα δεν χρειάζονται διαφανείς διαδικασίες, αξιολόγηση και τεκμηριωμένη επιλογή;

Με το σκεπτικό τους, επαναφέρουν τη θεωρία «των δικών μας παιδιών», κατηγοριοποιώντας τους ανθρώπους του αθλήματος.

Τα ερωτήματα αναπόφευκτα επανέρχονται: Πως η θεσμική θωράκιση της Ομοσπονδίας συνδέεται αποτρεπτικά με την κακή της οικονομική κατάσταση; Το γεγονός ότι η ΕΟΠΕ δεν έχει χρήματα ή είναι χρεοκοπημένη ποιά συλλογιστική επιβάλλει, ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, αξιοκρατία, αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης των συνεργατών;

Πιστεύουμε το ακριβώς αντίθετο. Είναι τουλάχιστον αφέλεια να μη σε διδάσκει το παρελθόν και να καταντάς συνειδητά λωτοφάγος για λίγα ψίχουλα εξουσίας. Κάποιοι (αυτό)διορίστηκαν «λοχίες» και είναι πρόθυμοι να έχουν επιλεκτική μνήμη και κρίση.

Όσο, για τις διακρίσεις των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων, να τους υπενθυμίσουμε ότι η δική τους δουλειά θα φανεί από εδώ και πέρα, με αρχή την δεύτερη προσπάθεια για πρόκριση στα Πανευρωπαϊκά 2019 Παμπαίδων – Παγκορασίδων (στην πρώτη προσπάθεια, μέσω των βαλκανικών πρωταθλημάτων, δεν τα κατάφεραν), και για τις προκρίσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών-Γυναικών, να θυμίσουμε στους αναγνώστες, ότι προκρίθηκαν στις 24 ομάδες του Πανευρωπαϊκού και όχι στις 16. 

Επιπλέον, για τον λογικό ακροβατισμό τους και την αναφορά τους, στην πολιτική, στον πρωθυπουργό, στον υπουργό επικράτειας και στις τράπεζες, μάλλον κάπου χάθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση αν θεωρητικά, η αναφορά τους έχει βάση, ο συλλογισμός τους είναι σωστός και ο υπουργός τα θαλάσσωσε, τότε μας δικαιώνει αφού σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους και αυτός επιλέχτηκε όχι αξιοκρατικά, αλλά λόγω της σχέσης του με τον πρωθυπουργό. Παιδιά, μάλλον μπερδευτήκατε και για άλλη μια φορά στη προσπάθειά σας να γίνεται «αρεστοί» ...το χάσατε.

Υ.Γ. Για τη στάση του Συντονιστή, ο οποίος επικαλούμενος λόγους αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας (από ποιον άραγε;) τάχα δεν δέχθηκε απόσπαση, να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες, ότι δεν είχε δικαίωμα να ζητήσει απόσπαση γιατί δεν είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 11 αλλά διοικητικός Υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας (Δείτε εδώ). Άρα, μηδέν από μηδέν, μηδέν.