Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Και οι κρίνοντες, κρίνονται

Η ΔΙΚΗ μέχρι σήμερα έχει αναδείξει ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΟΠΕ που έχουν αφετηρία τη διοικητική ανεπάρκεια. Ταυτόχρονα, έχει καταθέσει προτάσεις και θέσεις που περιγράφουν και αιτιολογούν το τι πρέπει να γίνει στο άθλημά μας.

Όμως, μια σημαντική παράμετρο που έφερε στην επιφάνεια η δράση μας και η ύπαρξη κριτικής είναι ότι οδήγησε αρκετούς από τους θεωρούμενους έγκυρους και σοβαρούς δημοσιογράφους να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Ιδιαίτερα όταν είχαν δημιουργήσει ένα προφίλ με στοιχεία μιας σοβαροφανούς εικόνας, την οποίο αναγκάστηκαν να τσαλακώσουν όταν υπηρετώντας την εξουσία των διοικούντων την ΕΟΠΕ έγιναν «λωτοφάγοι» και αμνήμονες εντασσόμενοι στο παιγνίδι της μικροπολιτικής και των σκοπιμοτήτων.

Με στόχο να προστατεύσουν τον εργοδότη τους, έβαλαν ασπίδα τη γραφίδα τους σε κάθε μέσο που δημοσιολογούσαν. Όμως, αποκαλύφθηκαν μόνοι τους.

Αναφερόμαστε στο δίδυμο του γραφείου τύπου, όπου ο ένας με αφορμή την Εθνική γυναικών και άλλος με αφορμή την Εθνική ανδρών και τη συμμετοχή τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χρησιμοποίησαν τα άλλα μέσα επικοινωνίας που εργάζονται για να προβούν σε μια απόπειρα στήριξης του εργοδότη τους στην ΕΟΠΕ, καταλογίζοντας και αποδίδοντας στο παρελθόν όλα τα δεινά που έχουν συμβεί και θεωρώντας ότι η περίοδος, που οι ίδιοι είναι μισθοδοτούμενοι από την ΕΟΠΕ, αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής για το Ελληνικό βόλεϊ.

Ως αντάλλαγμα, της δημοσιογραφικής πίστης, της υπακοής, της υποταγής και της επιλεκτικής μνήμης επιβραβεύονται με ταξιδάκι στη Γαλλία, παρά το γεγονός των ισχνών οικονομικών της ΕΟΠΕ. Στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εκτός από τον δημοσιογράφο που είχε την ευθύνη της ανταπόκρισης, ως απεσταλμένος του ΠΣΑΤ, και τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, βρίσκονται και οι δυο μακιγιέρ του Γιώργου Καραμπέτσου. Τι θα προσθέσουν στην πληροφόρηση που μέχρι τώρα έχουμε;

Βεβαίως, δεν παραγνωρίζει κανείς το γεγονός ότι αποτελεί δικαίωμα του καθενός, να πορεύεται κατά το δοκούν, ακόμη και όταν χρειάζεται να θυσιάσει την αξιοπιστία και την έξωθεν καλή μαρτυρία του.

Οφείλουν όμως επιπλέον να έχουν κατά νου ότι ο ρόλος τους είναι ξεκάθαρος στον κόσμο του αθλήματος και να γνωρίζουν, ότι και οι κρίνοντες, κρίνονται και οι κρινόμενοι κρίνουν.