Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Βοηθοί και οι μαστόροι

Η επικοινωνιακή ομάδα της ΕΟΠΕ (οι γνωστοί μακιγιέρ και οι συν αυτοίς) επιστράτευσαν εκτός από τον προπονητή και τις αθλήτριες που δικαιωματικά τοποθετήθηκαν και μίλησαν για την Ευρωπαϊκή πορεία της Εθνικής γυναικών, όλο το υπόλοιπο προπονητικό team (β προπονητής, γυμναστής, στατιστικολόγος, φυσιοθεραπευτής) για να αποτιμήσουν τη συμμετοχή και να «κρίνουν» το αποτέλεσμα και την είσοδο στη 16αδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αναπαράγοντας σχετικές δηλώσεις μάλλον σε παγκόσμια πρωτοτυπία.

Μη έχοντας επί της ουσίας κανείς να προσθέσει κάτι σε όσα ήδη γνωρίζουμε και χωρίς την επισήμανση για κάποιο δεδομένο ή ζητούμενο που να άπτεται της ειδικότητας τους, που θα μπορούσε να υπάρξει και θα ήταν προς όφελος της προσπάθειας της Εθνικής μας, για το παρόν και το μέλλον, οι δηλώσεις ξέπεσαν σε μια αβαθή κοινοτοπία.

Η «φλυαρία» συμπληρώθηκε με τον team manager της Εθνικής ομάδας Δρ. Βαγγέλη Περόπουλο με συνέντευξή του, που περιελάμβανε ατεκμηρίωτες διαπιστώσεις και απόψεις επί παντός επιστητού. Όμως, ο αποσπασμένος ΚΦΑ, με την περιγραφή ενός ευχολόγιου χωρίς περιεχόμενο, ξεπέρασε τον  ρόλο του team manager και εισήλθε σε ζητήματα διοικητικής ευθύνης, ή στην καλύτερη περίπτωση σε ρόλο τεχνικού διευθυντή με παρατηρήσεις, για τα πρωταθλήματα, την προβολή τους και την ανάπτυξη του Βόλεϊ γυναικών.

Τη δεδομένη σύγχυση ρόλων ενισχύει και το κενό φυσικής παρουσίας της ηγεσίας που για αντικειμενικούς λόγους υπάρχει εδώ και 5 μήνες, παρότι αντιμετωπίζεται από όλους με τον δέοντα σεβασμό.

Στην πραγματικότητα μια σοβαρή διοίκηση, μιας σοβαρής Ομοσπονδίας, που γνωρίζει τον στόχο, τον τρόπο και τους λόγους που υπαγορεύουν τη πολιτική της, δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί προπονητές, «βοηθούς» και «μαστόρους» για να κάνει ηχηρή και πειστική μια διάκριση, ούτε να καλύψει την ελλειμματική διοικητική παρουσία.

Η λογική μιας σοβαρής διοίκησης όπως αυτή πρέπει να προκύπτει από την βούληση και την πρακτική της, δεν εμπιστεύεται τη χάραξη της πολιτικής και τα θέλω της, στους κομματικούς αχθοφόρους μιας άλλης εποχής. Γιατί τότε το παρόν και το μέλλον θα είναι πραγματικά δυσοίωνο.

Υ.Γ. Θα αναφέρουν τίποτα οι λαλίστατοι μακιγιέρ της Ομοσπονδίας και οι συν αυτοίς, για την Εθνική Ανδρών, που προπονείται 10 ημέρες πριν το Πανευρωπαϊκό, μία φορά την ημέρα, σε ακατάλληλες ώρες, ντάλα μεσημέρι, γιατί ο team manager κουμπάρος του Γιώργου Καραμπέτσου πήγε την ομάδα για προετοιμασία σε εντελώς ακατάλληλο προπονητικό κέντρομε άθλιες συνθήκες διαμονής και διατροφής και οι αθλητές έφυγαν άρον-άρον;