Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Που είναι η ΕΟΠΕ;

Η μεγάλη κινητικότητα που παρατηρείται για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων, που συνοδεύεται με τη λύση του ιδιοκτησιακού της Παιανίας (Σπίτι του Βόλεϊ και του Στίβου) μοιάζει να μην αφορά την ΕΟΠΕ, όπως θα όφειλε ως συνιδιοκτήτρια, αφού απέχει οφθαλμοφανώς, με προκλητική αδιαφορία από τις συναντήσεις των φορέων που μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί.

Οι συναντήσεις του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού, του νέου Περιφερειάρχη Αττικής, του νέου Δημάρχου Παιανίας και του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, (δείτε εδώ, εδώ, και εδώ), για τον καθορισμό του καθεστώτος ιδιοκτησίας, αποκατάστασης των ζημιών και άμεσης επαναλειτουργίας της εγκατάστασης, αφήνουν αδιάφορη την ΕΟΠΕ, επαληθεύοντας όσα κατά καιρούς είχαμε καταγγείλει για την απροκάλυπτα «ένοχη» στάση της.

Η διοίκηση της ΕΟΠΕ εξάντλησε το ενδιαφέρον της για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας με την τοποθέτηση μιας πόρτας για τη φύλαξη των υπαρχόντων της. Μέχρι τότε αλλά και από τότε και μετά, πλήρης και απροκάλυπτη απάθεια και αδιαφορία.

Δεν γνωρίζουμε αν η τακτική της διαρκούς απουσίας προκύπτει από την ασθένεια του προέδρου της ΕΟΠΕ και την ένδεια ικανών διοικητικών στελεχών να υποστηρίξουν τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και του Ελληνικού βόλεϊ.

Δεν γνωρίζουμε αν τα συντεχνιακά και επιχειρηματικά συμφέροντα αποτρέπουν τη λειτουργία του προπονητικού κέντρου των Εθνικών ομάδων απορρίπτοντας και τη φιλοξενία στην Παιανία και των υπηρεσιών της ΕΟΠΕ με μηδενικό κόστος.

Η κριτική μας μέχρι σήμερα αφορούσε τη διοίκηση, την έλλειψη βούλησης και γνωστικής επάρκειας για να διοικήσει, γι’ αυτό ήταν ζημιογόνα για το άθλημα και την Ομοσπονδία. Τώρα που επιπροσθέτως, πορεύεται ακέφαλη φτάσαμε στο σημείο να πληροφορούμαστε τις δράσεις των άλλων φορέων για θέματα που μας αφορούν από τον τύπο.

Που θα οδηγήσει αυτό και για πόσο ακόμα θα το ανεχόμαστε; Μήπως το «μαγαζί» έχει κλείσει και αρνούνται να το συνειδητοποιήσουν;