Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΠ: Ευτράπελα και όμως αληθινά

Η απουσία ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού για το βόλεϊ έχει καταστεί σαφής από την πρώτη ημέρα της εκλογής του Γιώργου Καραμπέτσου, αφού ο αυτοσχεδιασμός εμφανίζεται στη πρώτη γραμμή των διοικητικών πεπραγμένων.

Η απουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ από την καθημερινότητα της Ομοσπονδίας έχει επιτείνει και εν πολλοίς «επιβάλλει» μεμονωμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες που οφείλονται κατ εξοχήν και στην απουσία προγράμματος δράσης.

Ο ανύπαρκτος προγραμματισμός των κλιμακίων για τις αναπτυξιακές ηλικίες σε Εθνικό επίπεδο, πέραν της απουσίας κριτηρίων επιλογής των ΠΟΠ και χωρίς τον καθορισμό της προβλεπόμενης προπονητικής διαδικασίας έχει ως αποτέλεσμα ο καθένας να πράττει κατά το δοκούν.

Έτσι, ενώ η ΕΟΠΕ δεν έχει επικυρώσει και δημοσιοποιήσει τα ονόματα των ΠΟΠ για τη περίοδο 2019-20, στη Περιφέρεια Θεσσαλονίκης λειτουργώντας αυτόνομα, έχουν ανακοινωθεί και πραγματοποιηθεί προπονήσεις (δείτε εδώ) την ίδια ήμερα που η ΕΟΠΕ, με ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ γνωστοποιεί ότι το ΔΣ εξουσιοδότησε την Επιτροπή Ανάπτυξης για τον ορισμό των ΠΟΠ (δείτε εδώ).

Ποιών; Των ΠΟΠ που κάποιοι κάνουν ήδη κάνουν προπονήσεις, ενώ το υπόλοιπο βόλεϊ βρίσκεται στο μαύρο σκοτάδι.

Τι μπορεί να σχολιάσει κανείς για την αποσπασματική (υπο)λειτουργία της Ομοσπονδίας, για την υποβάθμιση και υπονόμευση του εγχειρήματος της ανάπτυξης, με τόσα ευτράπελα που συμβαίνουν;

Σε ποια προηγμένη χώρα μη τριτοκοσμική, η αντίστοιχη Ομοσπονδία της, όλα αυτά θα ήταν μέρος και κομμάτι αναπόσπαστο της λειτουργίας, της πρακτικής, της κανονικότητας; Η απάντηση πάλι δική σας.