Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Η πραγματοποίηση του ΔΣ της ΕΟΠΕ μετά από καιρό θα επιβεβαιώσει τις παθογένειες στη λειτουργία της Ομοσπονδίας και το διακοσμητικό ρόλο ενός συμβουλίου που παρέχει την πολιτική κάλυψη σε αυτά που έχουν συμβεί.

Κατ’ εξακολούθηση, αρκείται μόνο να εγκρίνει δαπάνες και θεωρεί ότι επιτελεί το χρέος του, ακολουθώντας το δρόμο της σιωπής και της συγκατάβασης στις αποφάσεις του Γιώργου Καραμπέτσου.

Δεν δίνει κατευθύνσεις, δεν καθορίζει προτεραιότητες, δεν αξιολογεί τις ανάγκες του αθλήματος. Συνήθως, νομιμοποιεί αυτά που ήδη έχουν συμβεί και γίνεται με τις αποφάσεις του ασπίδα προστασίας, στη ρουσφετολογική και διαπλεγμένη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Το σημερινό Διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ μετά από πολύ καιρό, θα επικυρώσει τα πεπραγμένα, τις αποφάσεις του προέδρου που πραγματοποιήθηκαν ή πρόκειται να υλοποιηθούν (βλέπε αποσπάσεις κλπ.), τα χρήματα που δαπανήθηκαν (κυρίως αφορούν έξοδα μελών του ΔΣ και στελεχών της ΕΟΠΕ) με το αδιαφανές καθεστώς της προσκόμισης αποδείξεων.

Έτσι, για άλλη μια φορά διακινήθηκε ένα μεγάλο μέρος χρημάτων, χωρίς να υπάρχει η λεπτομερής περιγραφή των υλικών ή των παρεχόμενων υπηρεσιών που περιγράφεται σε ένα τιμολόγιο και δεν υπάρχει στην απόδειξη λιανικής πώλησης, στην οποία αναγράφονται μόνο ποσά χωρίς να προσδιορίζεται ποια δαπάνη αφορά το κάθε ποσό.

Η καχυποψία που προκύπτει για πρόσωπα που προέρχονται από την εποχή των «παχιών αγελάδων» αλλά κυρίως η ανάγκη να υπάρχει ένα αδιάβλητο και αξιόπιστο σύστημα δαπανών σε μια χρεωκοπημένη Ομοσπονδία, μάλλον είναι αδιάφορες για τους διοικούντες την ΕΟΠΕ.

Βολεύονται να αναπαράγουν ένα χρήσιμο σύστημα καλοπέρασης για τους ίδιους και το περιβάλλον τους, αξιοποιώντας την αδιαφάνεια που τους δίνει ένα διάτρητο και ανεξέλεγκτο καθεστώς που ίσχυε στο παρελθόν και σήμερα μεγεθύνεται.

Και σε αυτό συμμετέχουν διαχρονικά, άτομα συγκεκριμένα με κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία ασκούν το ευγενές σπορ της συλλογής αποδείξεων από γνωστούς, φίλους αλλά  και  αγνώστους, για να τα πληρωθούν ως έξοδα τους, από το ταμείο της κρατικά επιχορηγούμενης Ομοσπονδίας, δηλαδή από όλους εμάς.