Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ


Το blog της Θεσσαλονίκης προέβη σε μια ανάρτηση αβανταδόρικης και προπαγανδιστικής λογικής, για την παρουσία τριών μελών του ΔΣ της ΕΟΠΕ στη Βουλγαρική πρωτεύουσα, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Δείτε εδώ).

Η αναφορά έγινε για όχι μόνο για να παρουσιάσει τα συγκεκριμένα μέλη αλλά κυρίως για να επισημάνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή ταξίδευσαν με δικά τους έξοδα ως «φίλαθλοι» και όχι ως «επαγγελματίες» παράγοντες.

Για ποιο λόγο η έκπληξη του συντάκτη; Είναι δυνατόν να πήγαιναν με κάποιον άλλο τρόπο, εκτός από αυτόν που πήγαν; Εκτός αν οι φίλοι του blog της Θεσσαλονίκης μπερδεύονται με άλλη εποχή, στο μακρινό παρελθόν (εποχή Μπελιγράτη), γιατί κάποια από τα «λουλούδια» εκείνης της περιόδου σήμερα ανθίζουν στην αυλή του Γιώργου Καραμπέτσου.

Είναι άξιο απορίας τι πραγματικά εννοεί ο «ποιητής» και σε ποιούς αναφέρεται; Μήπως χρειάζεται να επαναλάβουμε ποιοί είναι οι επαγγελματίες παράγοντες της ΕΟΠΕ; Ποιοι σιτίζονται διαχρονικά μέχρι σήμερα από το άθλημα; Ποιοι το απομυζούν εμπορευόμενοι αθλητικά ρούχα εκμεταλλευόμενοι τη θέση ευθύνης που κατέχουν;

Ποιοι χρησιμοποιούν το beach volley για να κάνουν διακοπές; Ποιοι, χωρίς κριτήρια και αξιολόγηση βολεύουν τα δικά τους παιδιά; 

Ποιοι εξαπάτησαν τα σωματεία υποσχόμενοι μείωση των παραβόλων ενώ αντίθετα τα αύξησαν, επιβάλλοντας ταυτόχρονα εξοντωτικά πρόστιμα στην αντικειμενική τους αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις ενός πρωταθλήματος;

Ποιοι υποσχέθηκαν ότι θα έφερναν €1000000 στην Ομοσπονδία και έχασαν ακόμη και τη χορηγία των Εθνικών ομάδων; Ποιοι ξεφορτώθηκαν τη δουλειά γραφείου που απαιτούσε η έκδοση ενός δελτίου και τη φόρτωσαν στα σωματεία;

Αλλά και από το πιο πρόσφατο παρελθόν, οι «ταξιδευτές» και οι «πραματευτάδες» που μπορεί να υπαινίσσεται το blog εξουσίας ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Γιώργου Καραμπέτσου. Άλλωστε, ο ίδιος δίνει με τη στάση του το κακό παράδειγμα.

Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει επιλεκτική μνήμη και κρίση. Αλλά τουλάχιστον, ας φροντίσει να μην προκαλεί τη δική μας.



Υ.Γ 1. Στη φωτό που συνοδεύει το κείμενο του blog της Θεσσαλονίκης υπάρχει και ένα ακόμα πρόσωπο που έχει κοπεί άκομψα, γι’ αυτό και η φωτογραφία δεν είναι κεντραρισμένη. 

Γιατί κόπηκε; Μήπως γιατί η παρουσία του ακύρωνε όλη την επιχειρηματολογία;

Υ.Γ 2. Για το μεγάλο κόλπο του Γιώργου Καραμπέτσου σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των €55.000 θα ασχοληθούμε στην επόμενη αναφορά μας.