Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανησυχία και ανασφάλεια επικρατεί στα σωματεία με την ανακοίνωση από την ΕΟΠΕ, της προκήρυξης διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, με λίστα και την αντίστοιχη κατάργηση των δελτίων αθλητριών -των.


Η απόφαση πάρθηκε μετά την απόφαση της Πολιτείας για υποχρεωτική εφαρμογή της κάρτας υγείας του αθλητή και την αδυναμία της ΕΟΠΕ να υποστηρίξει οργανωτικά την ταυτόχρονη έκδοση δελτίου και κάρτας αθλητή.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος έκανε την αδυναμία του σημαία, περνώντας και αυτό το βάρος και την υποχρέωση στα σωματεία, προχωρώντας επί της ουσίας, στη αντιγραφή του μοντέλου που έχει εφαρμόσει η ΕΣΑΠ, παραγνωρίζοντας όμως τρεις βασικές παραμέτρους:

·Η λίστα της Λίγκας αφορά μικρό αριθμό αθλητών, με αναγνωσιμότητα και υλοποιείται σε συνδυασμό με τη δεδομένη ύπαρξη ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα.

·Τα σωματεία δεν έχουν όλα την τεχνογνωσία και την υποδομή να υποστηρίξουν μια διαδικασία (πέραν του κόστους της έκδοσης κάρτας υγείας) και την απαιτούμενη ενημέρωση να καλύψουν την ανεπάρκεια της Ομοσπονδίας.

·Η καθιέρωση της λίστας αντί των δελτίων στις αναπτυξιακές ηλικίες εγκυμονεί κινδύνους πλαστοπροσωπίας (μικροί αθλητές να αγωνίζονται με διαφορετικά στοιχεία). Αυτή την παρενέργεια πως σκέφτονται οι διοικούντες την ΕΟΠΕ να αντιμετωπίσουν; Κάθε πότε θα ανανεώνονται οι φωτογραφίες της βάσης δεδομένων;

·Ο περιορισμός των 28 αθλητριών ανά αγωνιστική κατηγορία θα προκαλέσει προβλήματα και μείωση των συμμετοχών των γ’ και δ’ ομάδων παγκορασίδων; Έχει προβλεφθεί άλλη αγωνιστική δραστηριότητα για τα παιδιά που δεν θα είναι στις πρώτες 28 αθλήτριες της ηλικίας παγκορασίδων;

Μήπως ήρθε η ώρα ο Γιώργος Καραμπέτσος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Να κάνει τουλάχιστον το στοιχειώδες.

Να βοηθήσει τα σωματεία ενημερώνοντας για το τι πρέπει να κάνουν και πως. Τουλάχιστον, αυτό.