Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ

Μετά από οκτώ περίπου ώρες από την αναφορά μας για την κατάργηση των δελτίων αθλητών-τριών, την εφαρμογή της αγωνιστικής λίστας και τα προβλήματα που δημιούργησε απουσία ενημέρωσης (Θυμηθείτε εδώ), η διοίκηση της ΕΟΠΕ επέλεξε να πρωτοτυπήσει, δίνοντας τις οδηγίες με video στα σωματεία.

Άλλη μια φορά οι διοικούντες την ΕΟΠΕ, αντί να καθοδηγήσουν και να κατευθύνουν τους συλλόγους διευκολύνοντας τους να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της, «σύρονται» από τα δημοσιεύματα της ΔΙΚΗΣ και αντιδρούν σπασμωδικά, χωρίς η  ουσιαστική ενημέρωση να αποτελεί προτεραιότητα και συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους.

Η πρακτική που ακολουθούν, και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά, δεν υπαγορεύεται από αίσθημα ευθύνης και όραμα να πάνε τα πράγματα ένα βήμα μπροστά. Το μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι να μην γράφεται τίποτα εναντίον τους και το εξασφαλίζουν με τους γνωστούς τρόπους.

Όταν, η ΔΙΚΗ αποκαλύπτει τη διοικητική γύμνια τους, η μοναδική τους μέριμνα είναι να προσπαθούν, βιαστικά, να ακυρώσουν την πραγματικότητα ή να διορθώσουν τις ανεπάρκειες τους.

Ακούγοντας το video της ΕΟΠΕ, αναρωτηθήκαμε πόσο εύκολο είναι να υποδεικνύεις τον νέο τρόπο στους άλλους όταν αυτό σε απαλλάσσει από μια σοβαρή και σημαντική δουλειά, που τη φορτώνεις στα σωματεία.

Επιπλέον, πόσο εύκολα ακυρώνεις την τεχνολογία, όταν δεν προβλέπεις την εξάλειψη των κινδύνων πλαστοπροσωπίας στις αναπτυξιακές ηλικίες, ούτε διευκρινίζεις πως οι λίστες διαμορφώνονται σε περιπτώσεις που οι αθλητές δικαιούνται να συμμετέχουν σε περισσότερες από μια λίστες.