Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Προπονητής στο απόσπασμα

Αναταράξεις και ποικίλα σχόλια φαίνεται ότι συνεχίζει να προκαλεί η στοχοποίηση του προπονητή της Εθνικής ομάδας παγκορασίδων μετά το κατέβασμα της ανάρτησης του υπευθύνου ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος της ΕΟΠΕ, όπου διαχώριζε τη θέση του από το επιθετικό δημοσίευμα του blog που ζητούσε την κεφαλή του προπονητή «επί πίνακι».

O υπεύθυνος ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος της ΕΟΠΕ με την ανάκληση της δημόσιας διαφοροποίησής του, υιοθετεί την επίσημη άποψη του blog, που ζητά την αποπομπή του Ομοσπονδιακού προπονητή. Η πράξη αυτή, σηματοδοτεί την άμεση δρομολόγηση εξελίξεων. Έτσι, η παραμονή του προπονητή είναι πλέον με ημερομηνία λήξης.

Η σύγκρουση συμφερόντων και επίδοξων μνηστήρων της θέσης του Ομοσπονδιακού προπονητή, σε συνδυασμό με τη έλλειψη βούλησης και σχεδίου από την ΕΟΠΕ, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, μετατρέπουν τη σοβαρή υπόθεση της ανάπτυξης, από αποτέλεσμα ενός στρατηγικού σχεδιασμού, σε κλωτσοσκούφι, οδηγούμενο από τις ορέξεις των κάθε λογής ενδιαφερόμενων, που για προσωπικά οφέλη διαταράσσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Εθνικών ομάδων.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, που η ΕΟΠΕ μοιάζει τόσο ευάλωτη, από τα συμφέροντα που προώθησαν και επέβαλαν τη συγκεκριμένη διοίκηση στη ηγεσία του αθλήματος, που ζητούν ετσιθελικά την εξόφληση των προεκλογικών γραμματίων τους. Οι διοικούντες την ΕΟΠΕ έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες.

ΥΓ. Η κριτική σε προπονητές είναι αναπόφευκτη και πολλές φορές θεμιτή. Όμως, δεν μπορεί να παραγνωρίζει την πραγματικότητα που επέβαλε η «κλήρωση». 

Στις κορασίδες, ο αποκλεισμός μας από τη  γηπεδούχο Σερβία, ήταν αναπόφευκτος και δρομολογημένος.

Αντίθετα, είχε προδιαγραφεί η πρόκριση μας στους παμπαίδες, όταν «τοποθετηθήκαμε» σε όμιλο με γηπεδούχο το αδύναμο Μαυροβούνιο. Απλά, για να μη ξεχνιόμαστε και να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε.