Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Το κάρο του Καραμπέτσου (Β΄ μέρος)

Συνεχίζοντας, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο Γιώργος Καραμπέτσος την προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας και αναζήτησης τρόπων διαφυγής από τις δημόσιες δεσμεύσεις του, αναφέρθηκε στους πιστωτές της ΕΟΠΕ. Επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι οι οφειλές είναι σε 410 διαφορετικά πρόσωπα ή εταιρείες και το ανέφερε για λόγους προφανώς δημιουργίας εντυπώσεων.Δεν θα σταθούμε στην αξιοπιστία των ισχυρισμών αλλά στη λογική που τους υπαγόρευσε.

Η ουσία είναι ότι απέφυγε να αναφέρει ότι αυτό συνέβη την εποχή που είχαν γίνει κατασχέσεις στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας, λόγω Ολυμπιακών έργων (στα οποία αναίτια ενέπλεξε ο “επίτιμος” πρόεδρος, την ΕΟΠΕ) και διεκδίκησης χρημάτων, από τις εταιρείες που δεν είχαν πληρωθεί από το δημόσιο, από την ετήσια επιχορήγηση της.

Ποιός θα πίστωνε την ΕΟΠΕ με μεγάλα ποσά στην προσπάθειά της να «τρέξει» την καθημερινότητα των Εθνικών ομάδων και να υποστηρίζει τις δράσεις της; Δεν ήταν αναπόφευκτο αυτό να συμβεί, όταν χρειάζονταν ακόμη και μικρά ποσά, που όμως δεν υπήρχαν;

Μήπως έχει κατά νου, την οφειλή  σε ταξιδιωτικό πρακτορείο πάνω από €1.200.000 που άφησαν οι διοικούντες -«ταξιδιώτες του κόσμου» της ΕΟΠΕ;

Στη συνέντευξή του, ο Γιώργος Καραμπέτσος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον υφυπουργό αθλητισμού, με τον οποίο, ενώ λειτουργεί ως υποτακτικός υφιστάμενος του, δίνοντας του αναφορά, τον θεωρεί πολιτικά αναλώσιμο («η επόμενη κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο για τις ομοσπονδίες μέσα σε 100 ημέρες», είπε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη γενική συνέλευση). Ας πρόσεχε ο υφυπουργός, που έδειξε εμπιστοσύνη!

Όμως, το μεγάλο παραμύθι ο Γιώργος Καραμπέτσος το διατύπωσε, όταν «ρωτήθηκε» για το €1.000.000 που είχε υποσχεθεί ότι θα έφερνε στην Ομοσπονδία. Και τι δε μηχανεύτηκε για να δικαιολογηθεί!

Είπε θεωρίες, ότι από πολλούς θα παίρνουμε λίγα, μίλησε για φιλοξενίες που ο ίδιος κοστολογεί €20.000 (αλήθεια πως το υπολόγισε αυτό, υπάρχει τρόπος ή μονάδα μέτρησης του κόστους σε αυτές τις μορφές φιλοξενίας) και κατέληξε ότι στο συμπέρασμα ότι στο τέλος της θητείας του θα ξεπεράσουν το €1.000.000 τα χρήματα που θα φέρει στην ΕΟΠΕ.

Επιμελώς απέκρυψε ότι χορηγίες με κάλυψη φιλοξενίας είχε εξασφαλισμένες με Δήμους ή Περιφέρειες. εδώ και πολλά χρόνια η ΕΟΠΕ και ουδέποτε και κανείς προσπάθησε να τις καρπωθεί ως δική του με οικονομική συνεισφορά.

Ξέχασε να αναφέρει ή να ψελλίσει μια δικαιολογία για τις χορηγίες €100.000 της ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ και της ΒΙΚΟΣ που από ανικανότητα απώλεσε.

Όσο για το μεγάλο ψέμα του €1.000.000, που υποσχέθηκε και προσπαθεί με «μπακάλικους» συμψηφισμούς να δικαιολογήσει και με νέα ψέματα να καλύψει τα προηγούμενα, θα του θυμίσουμε που, πότε, και τι ακριβώς υποσχέθηκε.

Στην εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ είπε χαρακτηριστικά: «Έχω εξασφαλίσει από φίλο μου επιχειρηματία, σε περίπτωση που εκλεγώ Πρόεδρος, € 1.000.000 χορηγία για την ΕΟΠΕ». Αυτά δήλωσε ενώπιον των εκπροσώπων των σωματείων που προφανώς δεν λησμονούν, όπως πιθανά, θα επιθυμούσε ο Γιώργος Καραμπέτσος.

Όσοι πιστεύουν ότι είμαστε λωτοφάγοι, ακολουθώντας το παράδειγμα του, που τόσο εύκολα ξεχνάει τις δεσμεύσεις του, μπορούν να ανατρέξουν στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης για να ανακαλύψουν την αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο.

(Συνεχίζεται)