Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Τα χαμένα χρόνια

Με ευκαιρία την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το Silver European League (τελευταία κατηγορία των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων) τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες είναι πλέον φανερή η πεποίθηση ότι αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Ελληνικό βόλεϊ να ανακάμψει βαθμολογικά.

Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων διαμορφώνει όρους μονόδρομου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και για τις δύο ομάδες. Η δήλωση του γενικού γραμματέα της ΕΟΠΕ στο Βραχάτι, κατά την παρουσία του στη προετοιμασία της Εθνικής γυναικών (δείτε εδώ), επιβεβαιώνει ότι με τα αγωνιστικά δεδομένα των άλλων ομάδων του ομίλου, αντιστρέφοντας την οπτική της δήλωσής του, η τυχόν κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη διοργάνωση θα είναι αποτυχία.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να εξαλείψουμε ως Ελληνικό βόλεϊ, στην πράξη, τη ζημιά που προκάλεσε η ανεύθυνη απόφαση, στο πρόσφατο παρελθόν, του Γιώργου Καραμπέτσου και των διοικούντων την ΕΟΠΕ, να αποσύρουν τις Εθνικές ομάδες από το World League και το European League.

Τώρα υποχρεωνόμαστε να αντιμετωπίζουμε κακές, έως στην καλύτερη περίπτωση, μέτριες ομάδες, που δεν δίνουν στους αθλητές αγωνιστική αίγλη και το απαραίτητο κίνητρο βελτίωσης.

Δίνουν μόνο στο Γιώργο Καραμπέτσο και τους μακιγιέρ του την ευκαιρία να στήνουν επικοινωνιακές φιέστες για την προβολή ψευτοεπιτυχιών, που απλά πιστοποιούν τα τρία χαμένα χρόνια για την αγωνιστική άνοδο των Εθνικών ομάδων.