Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Το κάρο του Καραμπέτσου (A΄ μέρος)


Η συνέντευξη του Γιώργου Καραμπέτσου στο ΑΠΕ, που οι μακιγιέρ του γραφείου τύπου επιμελήθηκαν, έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας εφ´ όλης της ύλης παρουσίασης των δεδομένων της διοικητικής ανεπάρκειας και συγκάλυψης των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και των μεγάλων ψεμάτων.

Στοχευμένα και επιλεκτικά επιρρίπτει όλες τις ευθύνες της διάστασης λόγων και έργων, που διακρίνει την παρουσία του στη διοίκηση της ΕΟΠΕ, στις δυο προηγούμενες διοικήσεις, παραγνωρίζοντας τα δεδομένα, παραποιώντας την πραγματικότητα και με μια «μπακαλίστικη» λογική ενοχοποιεί όχι αυτούς που δημιούργησαν το χρέος, αλλά αυτούς που το διαχειρίστηκαν.

Άλλωστε, τον πραγματικό υπεύθυνο της κατάστασης που βρίσκεται η ΕΟΠΕ, τον τίμησε για την «προσφορά» του στο άθλημα ανακηρύσσοντας τον επίτιμο πρόεδρο.

Ας σταθούμε στην προσέγγιση των οικονομικών στοιχείων σύμφωνα με τον Γιώργο Καραμπέτσο (φωτό).
Ο επίτιμος δημιούργησε χρέος περίπου 9.100.000€ (1), ο Προσαλίκας παρέδωσε χρέος 9.500.000€ (2), άρα το αύξησε κατά 400.000€. Ο Καραμπέτσος παρέλαβε χρέος 3.000.000€ (3).

Με απλή αφαίρεση και κοινή λογική προκύπτει ότι μεταξύ Προσαλίκα και Καραμπέτσου το χρέος μειώθηκε κατά 6.500.000€. Η άποψη του Καραμπέτσου, ότι οι προηγούμενες διοικήσεις έπρεπε να είχαν ξεχρεώσει μοιάζει με ανέκδοτο, όταν τα χρόνια στα οποία αναφέρεται οι επιχορηγήσεις όλων των Ομοσπονδιών και ειδικά της ΕΟΠΕ μειώθηκε σχεδόν κατά 70%.

Το ίδιο διάστημα, η ΕΟΠΕ και οι Ενώσεις απασχολούσαν 10 εργαζόμενους επιπλέον από αυτούς που εργάζονται σήμερα, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, λαμβάνοντας το ανάλογο εφάπαξ και δεν αντικαταστάθηκαν.

Τα οικονομικά στοιχεία και οι οφειλές, που προσδιόρισαν το χρέος της ΕΟΠΕ και οι οποίες σύμφωνα με τα λεγόμενα του, απλώς παραγράφηκαν χωρίς να δοθούν χρήματα, είναι άλλο ένα μεγάλο ψέμα του Γιώργου Καραμπέτσου.

Οι οφειλές προς τα σωματεία που κληρονόμησε στην Ομοσπονδία από την διοίκηση του «επίτιμου» που βούλιαξε το βόλεϊ, δεν παραγράφηκαν χωρίς κόστος όπως προσπαθεί να μας πείσει, ο Γιώργος Καραμπέτσος.

Αντίθετα, τα σωματεία εν μέσω κρίσης δέχτηκαν συμψηφισμό- στήριξη λαμβάνοντας το 30% της συνολικής οφειλής που είχε η ΕΟΠΕ προς αυτά. Αυτό το γνωρίζουν όχι μόνο τα σωματεία αλλά και τα συμμετέχοντα μέλη του τωρινού Δ.Σ., που τα σωματεία τους μπήκαν στο διακανονισμό.

Αυτοί τουλάχιστον ας τον ενημερώσουν για να μην εκτίθεται λέγοντας ανακρίβειες. Ιδιαίτερα όταν εκείνος είναι που αύξησε τα παράβολα και επέβαλε τα μεγάλα χαράτσια αδιαφορώντας για την επιβίωση των σωματείων και αγνοώντας όλες τις κατά καιρούς δεσμεύσεις του.

Το κακό είναι ότι ενώ γνωρίζει την αλήθεια, για να έχει άλλοθι για τη σμίκρυνση του αθλήματος και την αδυναμία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων παραπλανεί με αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις.

(Συνεχίζεται)