Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Εθνική Παγκορασίδων

Οι Άγιες ημέρες δεν στάθηκαν αρκετές για να δαμάσουν τα πάθη των ανθρώπων και των εμπλεκομένων στο σύστημα ΕΟΠΕ. Δεν κατόρθωσαν να αποκρύψουν το διάτρητο σύστημα συγκρότησης των Εθνικών ομάδων, τη δομή, τη λειτουργία, τις επιλογές, ακόμα και όταν αναφερόμαστε στην ανάπτυξη και στις νεοσυσταθείσες Εθνικές ομάδες Παμπαίδων και Παγκορασίδων.


Τι όμως οδήγησε συγκεκριμένο blog που στηρίζει το Γιώργο Καραμπέτσο στο καταγγελτικό άρθρο για την Εθνική ομάδα παγκορασίδων (Δείτε εδώ) και στη στοχοποίηση του προπονητή για τις επιλογές των αθλητριών και τον αποκλεισμό της ομάδας;

Η δημόσια τοποθέτηση που ακολούθησε και διαφοροποίηση της θέσης του από το άρθρο (Δείτε εδώ) από τον βασικό συνεργάτη του blog (!) και υπεύθυνο Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος της ΕΟΠΕ, δεν γνωρίζουμε αν ήταν επιβαλλόμενες από το θεσμικό του ρόλο, ή από τον Γιώργο Καραμπέτσο, ή από τα δύο, όμως επιβεβαίωσε και ενίσχυσε όσα η καταγγελία έθιγε. Την απουσία διαφάνειας, κριτηρίων και ενός πλαισίου που θα αποτελούσε τον οδικό χάρτη για κάθε επιλογή.

Οι πληροφορίες της ΔΙΚΗΣ για την αφετηρία της συγκεκριμένης «επίθεσης» στο προπονητή είναι ότι προέρχονται από συγκεκριμένο κέντρο εξουσίας που φιλοδοξεί να επιβάλλει ως προπονητή τον γιό προέδρου συνδικαλιστικού φορέα στη Εθνική παγκορασίδων.

Βεβαίως και ο σημερινός προπονητής της Εθνικής παγκορασίδων έχει δημιουργήσει συμμαχίες με «παράγοντες» που έχουν πρόσβαση στην ΕΟΠΕ και ίδιον όφελος και ελπίζει να παίξουν ρόλο, όταν χρειαστεί, για να κατοχυρώσει την παραμονή του στο τιμόνι της.

Η συνισταμένη και η διαπίστωση κοινή και αυτό θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά: η σκόπιμη απουσία μοντέλου ανάπτυξης και σχεδίου δράσης, έτσι ώστε η λειτουργία των Εθνικών ομάδων να στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό των εμπλεκομένων και να στηρίζει τις δημόσιες σχέσεις του Γιώργου Καραμπέτσου, όπως τουλάχιστον ο ίδιος τις αντιλαμβάνεται, κάνουν δυσοίωνο και αβέβαιο το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ και των Εθνικών ομάδων, ακόμα και των αναπτυξιακών.

Και η επιτυχία, η κάθε επιτυχία, θα αποτελεί ένα μεμονωμένο ή τυχαίο γεγονός όταν δεν προκύπτει από μια διαδικασία με όρους που διασφαλίζουν ότι τα αποτελέσματα αυτά θα είναι η βάση της Εθνικής του μέλλοντός μας.