Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Πράκτωρ 000... ενάντια στη βία

Ενδεικτική του τρόπου σκέψης και της κυρίαρχης λογικής που έχει επιβάλλει ο Γιώργος Καραμπέτσος είναι η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ και το περιεχόμενό της για το γεγονός της Καρδίτσας (Δείτε εδώ). Η επιστολή, που δεν αναρτήθηκε στο site της ΕΟΠΕ, αλλά στάλθηκε σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης που αναφέρθηκε, σχετικά, για τις ευθύνες της διοργανώτριας αρχής, αποτέλεσε μια μεμονωμένη απάντηση σε ένα και μοναδικό αποδέκτη, λες και το περιεχόμενό της δεν αφορά ολόκληρο το ελληνικό βόλεϊ.

Η ανακοίνωση είναι μνημείο προχειρότητας. Αποτελείται από ανεδαφικούς ισχυρισμούς και έναν ασύντακτο επίλογο. Ο βασικός ισχυρισμός, ότι η ΕΟΠΕ κάνει πολλά για τη βία, αλλά τα κάνει στα κρυφά, αποπειράται να αποκρύψει ακριβώς ότι δεν κάνει τίποτα.

Ποιος ο λόγος να κρύψει κάποιος τις ενέργειές του ενάντια στη βία, οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, αποτελούν τίτλο τιμής και παράδειγμα προς μίμηση για αυτόν που τις πράττει; Ο επικεφαλής μιας Ομοσπονδίας αν ανέλαβε πρωτοβουλίες και δράσεις ενάντια στη βία, όφειλε να τις προβάλλει και να μην τις αποκρύπτει.

Με την δημοσιοποίηση των ενεργειών του θα διευκόλυνε την εύρεση μιμητών, θα καθοδηγούσε και θα έδινε τη διάσταση που όφειλε στην καταπολέμηση της βίας εξασφαλίζοντας τα εχέγγυα του αθλήματος που υπηρετεί.

Το αστείο της υπόθεσης, ή μάλλον της ανακοίνωσης της ΕΟΠΕ, είναι ότι ακόμη και πράκτορας του FBI να ήταν ο Γιώργος Καραμπέτσος, θα ήταν λιγότερο μυστικοπαθής για ένα τέτοιο ζήτημα.

Ιδιαίτερα όταν ό ίδιος «ψοφάει» για λεζάντα και φιγούρα και στην πράξη έχει πολλαπλασιάσει τα έξοδα της ΕΟΠΕ, με την πρόσληψη «μακιγιέρ» για το Γραφείο τύπου και έχει επενδύσει στη δημιουργία ενός ευρύτερου δημοσιογραφικού περίγυρου για αυτό τον σκοπό.   


ΥΓ. ΚΟΥΙΖ
Ποιοι είναι οι εκλεκτοί που ταξίδεψαν αεροπορικώς στις Σέρρες για το Final 4 του Κυπέλλου γυναικών όπως είχε προαναγγελθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Θυμηθείτε εδώ); 
Νομίζουμε, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η απάντηση...