Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Χωρίς play-offs

Η προηγούμενη αναφορά μας στο πρωτάθλημα-παρωδία της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών και στον τρόπο διεξαγωγής του αποτελεί τη μια όψη του ιδίου νομίσματος. Την άλλη όψη αποτελεί η επιβολή γεωγραφικών κριτηρίων για την άνοδο στη volleyleague.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει από μέρους μας, καμία διάθεση να ειδικεύσουμε την αναφορά μας και να σταθούμε επιλεκτικά ποιες είναι οι ομάδες που θα ανέβουν, είναι σημαντικό να σταθούμε στο σύστημα ανόδου, όπου η κατάργηση των play-offs ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες όλων των ομίλων δημιουργεί κινδύνους για το βαθμό ετοιμότητας, να ανταποκριθούν στη volleyleague, οι ομάδες που θα βρεθούν στην κατηγορία αυτή.

Επίσης, υπάρχει θέμα με την κατοχύρωση της αξιοπιστίας και τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων, αλλά και τη σύγκριση της αγωνιστικής δυναμικής των διεκδικητών που θα εξασφαλιζόταν, μόνο, με αγώνες μεταξύ τους.

Η ευθύνη του Γιώργου Καραμπέτσου είναι και στη περίπτωση αυτή μεγάλη, αφού είναι ζητούμενο, αν οι ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο, έχουν τα εχέγγυα να κατοχυρώσουν αγωνιστικά και οργανωτικά τη συμμετοχή τους στη volleyleague, ενώ άλλες που δεν τα κατάφεραν, ίσως συγκέντρωναν πολλές παραπάνω αγωνιστικές και οργανωτικές δυνατότητες.

Η μικροπολιτική όταν υιοθετείται ως διοικητική επιλογή, αφορά, καθορίζει και προσδιορίζει ολόκληρο το οικοδόμημα, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει και το πρωτάθλημα της volleyleague που αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας. Ξεπερνά το κύκλο ευθύνης της ΕΟΠΕ χωρίς να αναιρεί τις ευθύνες της.

YΓ. Ερώτηση Αναγνώστη προς τα μέλη του συνεταιρισμού της ΕΣΑΠ: Οι διαφημίσεις στην έκθεση SPORTEXRO 2019, στο περίπτερο της ΕΣΑΠ, τι χρήματα αποφέρουν και σε ποιόν καταβάλλονται;