Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

F4 Κυπέλλου ανδρών

Είναι τελικά ευχαριστημένη η διοίκηση της ΕΟΠΕ από το F4 του κυπέλλου ανδρών στην Ιεράπετρα; Η αναφορά μας ξεπερνά τη καταξίωση που κατοχύρωσε η αγωνιστική δράση και κατέκτησαν οι ομάδες αγωνιζόμενες και επικεντρώνει στο αποτύπωμα της διοργάνωσης.

Το γεγονός ότι δεν έγιναν επεισόδια είναι σημαντικό. Όμως, αρκεί από μόνο του να εκφράσει και να οριοθετήσει την ανάγκη μιας διοργάνωσης και τους επιμέρους στόχους που επιτάσσει και υπηρετεί η διεξαγωγή της;

Για να το διατυπώσουμε διαφορετικά. Το μικρό γήπεδο της Ιεράπετρας την ημέρα των ημιτελικών παρουσίασε μια όχι κολακευτική εικόνα για το άθλημα, ιδιαίτερα στον δεύτερο αγώνα που οι εξέδρες ήταν μισοάδειες (φωτό).

 Παράλληλα, η απαραίτητη χρήση της τεχνολογίας (video check) διασφαλίζει μεν την αξιοπιστία και την ορθή και δίκαιη διεξαγωγή των αγώνων, επιμηκύνει όμως την χρονική διάρκεια των σετ.

Ένας σοβαρός διοργανωτής λαμβάνει υπόψη του αυτή την παράμετρο και προσαρμόζει ανάλογα τις ώρες έναρξης των αγώνων, ώστε να μην τελειώνει ο 2ος ημιτελικός σχεδόν τα μεσάνυχτα κάνοντας την παρακολούθηση κοπιαστική και το άθλημα αντιεμπορικό.

Αν σε αυτό προστεθούν τα ζογκλερικά και η ανάδειξη της τοπικής παράδοσης, οδηγούμαστε στις ίδιες διαπιστώσεις που κάναμε και στο f4 γυναικών στις Σέρρες (θυμηθείτε εδώ). 

Το ερώτημα που προκύπτει για τις διοργανώσεις με αυτή τη μορφή είναι μήπως τελικά χάνουμε την ουσία;

Δεν θα σταθούμε στο δημοσίευμα για τον πραγματικό mvp του f4 και στην προχειρότητα που αντιμετώπισαν το αγωνιστικό κομμάτι οι διοικούντες την ΕΟΠΕ (Δείτε εδώ).

Το συμπέρασμα κοινό και πάντα ίδιο. Μικραίνει το άθλημα στο ύψος και στο μέγεθος του Γιώργου Καραμπέτσου και διατηρείται ανάλογο της διαδρομής του σε αυτό. Δυστυχώς ...

ΥΓ. Η γκάφα της γνωστοποίησης της παρουσίας του δειγματολήπτη του ΕΣΚΑΝ συνοδεύτηκε από πλήρη σιωπή για το αν έγινε ο έλεγχος ντόπινγκ. Για άλλη μια φορά στην ΕΟΠΕ όλα γίνονται ανάποδα. «Ενημερώνουν» για τον προβλεπόμενο έλεγχο και αποκρύπτουν την πραγματοποίηση του. ΕΟΠΕ το μεγαλείο σου.