Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η διασπορά ανακριβειών από μέρους των διοικούντων την ΕΟΠΕ, στη συνάντηση γνωριμίας με τη νέα ηγεσία του υπουργείου αθλητισμού, τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Αυγενάκη και τον ΓΓΑ κ. Μαυρωτά, φάνηκε στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Η αναφορά στο χρέος σύμφωνα με την ανακοίνωση και όσα προφανώς μετέφεραν οι «φωστήρες» όπου ισχυρίστηκαν ότι άγγιζε τα €6.000.000 και η συγκεκριμένη διοίκηση το μείωσε κατά 75% δηλαδή μείωσε το χρέος €4.500.000 μάλλον ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

Χρειάζεται παρά να ανατρέξει κάποιος στις κατά καιρούς δηλώσεις, συνεντεύξεις κλπ. (θυμηθείτε εδώ, εδώ και εδώ) για να εξακριβώσει το μέγεθος των ανακριβειών για το χρέος, που οι ίδιοι αναπαράγουν. Οι αναφορές προκαλούν θυμηδία κυρίως γιατί η διοικητική «κουστωδία» παρουσιάζει το χρέος αυξητικά μεταβαλλόμενο, σε κάθε ευκαιρία, πάντα σε σχέση με το φορέα ή το μέσο που απευθύνονται.

Η τακτική αυτή του «φουσκώματος» γίνεται για να μεγεθύνουν τις δυσκολίες και κατ’ επέκταση το έργο της δικής τους διοικητικής παρουσίας, ενώ είναι ενδεικτική της «μπακαλίστικης» λογικής με την οποία διακατέχονται και δεν διστάζουν να την μεταφέρουν εκστομίζοντας ψεύδη ακόμη και στην αθλητική ηγεσία του τόπου.

Αποκρύπτουν ότι η μέχρι τώρα δράση τους στηρίζεται στη φουσκωμένη κρατική επιχορήγηση (τακτική και έκτακτη), και στα παράβολα των σωματείων που αύξησαν, αφού παρά τις δεσμεύσεις τους για €1.000.000 εξασφαλισμένη χορηγία αποδείχτηκε ότι τα λόγια τους ήταν «φύκια και μεταξωτές κορδέλες» (θυμηθείτε εδώ).

Αποκρύπτουν ότι ο βαθμός μείωσης του χρέους καθορίστηκε κυρίως από τις παραγραφές (ακολουθώντας το παράδειγμα της προηγούμενης διοίκησης που διέγραψε μεταξύ των άλλων και το χρέος προς τη διαιτησία που οι ίδιοι δεν θα έπρατταν)

Αποκρύπτουν ότι ο βραχνάς των χρεών που κουβαλά η ΕΟΠΕ, έχει το ονοματεπώνυμο του διαιτητικού και διοικητικού «μέντορα» του Γιώργου Καραμπέτσου που για το κατόρθωμα του αυτό ανακηρύχτηκε «επίτιμος πρόεδρος».

Αποκρύπτουν την απόσυρση από τις καλοκαιρινές διοργανώσεις World και EuropeanLeague των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών όλα αυτά τα χρόνια και την απόπειρα οι διοικούντες να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που προήλθε από την αύξηση του αριθμού των ομάδων από 16 σε 24 δεν θα δώσουν συνέχεια στο ψευτο-success story, γιατί η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι πολύ κοντά.

Είναι χρήσιμο οι επαφές των διοικούντων με την αθλητική ηγεσία να έχουν τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία που επιβάλλει ο θεσμικός φορέας που συμμετέχουν.

Είναι δεδομένο ότι δεν εξασφαλίζονται με ανεύθυνες τοποθετήσεις, ούτε με τη παρουσία παλιών αθλητών σε ρόλο «γλάστρας», ούτε ακόμη με την επίκληση και επιστράτευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για δημιουργία δημοσίων σχέσεων, που συνοδεύουν το ψάρι, το κρασί και τη θάλασσα.

Η συνεργασία με την αθλητική ηγεσία προς όφελος του αθλήματος απαιτεί προγραμματική προσήλωση σε στόχους με σχεδιασμό και είναι ο μόνος δρόμος για την επιβίωση και ανάπτυξή του.