Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ώρα Πρωταθλημάτων ή ώρα μηδέν;

Ο μήνας που διανύουμε σηματοδοτεί την έναρξη του κύκλου της νέας αγωνιστικής περιόδου με την αρχή της προετοιμασίας των ομάδων που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες. Παράλληλα αρχίζει να καταγράφεται η δυναμική των ομάδων που θα καθορίσει, εν πολλοίς, την εξέλιξη, την πορεία και την οργάνωση των πρωταθλημάτων.

Η αισιοδοξία που εξ’ ορισμού συνοδεύει μια νέα αγωνιστική αρχή για να έχει ανταπόκριση και ανταπόδοση στο ίδιο το άθλημα, πρέπει να έχει την υποστήριξη και την καθοδήγηση του θεσμικού φορέα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, της Ομοσπονδίας, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, προβολής και θωράκισης των πρωταθλημάτων.

Ο ρόλος μιας Ομοσπονδίας που σέβεται τις θεσμικές της υποχρεώσεις, είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων, η διεξαγωγή τους με όρους ισονομίας, η προστασία των αθλητών με την αποτροπή χειραγώγησης αγώνων, η αποσόβηση αποχωρήσεων ομάδων, η προβολή και η ανάδειξη της προσπάθειας των πραγματικών πρωταγωνιστών, που δεν είναι άλλοι από τις αθλήτριες και τους αθλητές. Υπάρχει κάποιος που αντιλαμβάνεται ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο αφορά τη παρούσα διοίκηση της ΕΟΠΕ και τις ευθύνες της;

Σε αυτή την πραγματικότητα οι διοικούντες την ΕΟΠΕ φαίνεται να προέρχονται από άλλο πλανήτη σε ότι αφορά τη γνώση και τις πρωτοβουλίες που άρμοζε να έχουν ληφθεί για την προάσπιση της φερεγγυότητας, της εμπιστοσύνης και της φήμης σωστά, οργανωμένων πρωταθλημάτων.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ακόμη διακατέχεται από καλοκαιρινή διάθεση και την αναπόληση της νωπής ανάμνησης των εξορμήσεων του beach volley. Θεωρεί ότι η υποχρέωσή της εξαντλείται σε μικροεξυπηρετήσεις, διευκολύνσεις και επιβράβευση όσων δηλώνουν πίστη και υπακοή.

Είναι τελικά πολύ δύσκολο οι παράγοντες της ΕΟΠΕ να πράξουν αυτό που ετάχθησαν να υπηρετούν και να προστατεύουν: Το αυτονόητο.