Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Τηλέφωνα δεν υπάρχουν;

Η υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου για αυτό οι αντιπαραθέσεις, η κριτική, οι προσωπικές αναφορές είναι μακριά πέρα και κάτω από το αδιαπραγμάτευτο αυτό αγαθό.

Ευχόμαστε στον Γιώργο Καραμπέτσο, περαστικά, και να γυρίσει δυνατός στα καθήκοντά του. Ο κριτικός λόγος μας, η διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, η άλλη αντίληψη της πολιτικής πρακτικής και η υπεράσπιση των κανόνων δεοντολογίας αποτελούν τα στοιχεία της τριβής μας και σηματοδοτούν έναν άλλο δρόμο και τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Η λειτουργία της ΕΟΠΕ εκφράζεται και επικεντρώνεται στο πρόσωπο του προέδρου της. Την καθορίζει με την παρουσία του και την απουσία του. Η παρουσία στην κλήρωση των Πρωταθλημάτων που πραγματοποιήθηκε στις 31/7 στα γραφεία της ΕΟΠΕ, κάποιων μελών του ΔΣ (Αντιπρόεδρου, Γενικού Γραμματέα, πρόεδρου της ΚΕΠ) που με την υποστηρικτική παρουσία του Διευθυντή, προσπάθησαν να καλύψουν την απουσία του, δεν μπόρεσαν όμως να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα σωματεία.

Δεν έγινε ξεκάθαρο για παράδειγμα, σε ποιο βαθμό θα ισχύει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και τι θα προβλέπει σε απολαβές, η συμφωνία με την ΕΡΤ. 

Γιατί ο διαφημιστικός χρόνος των €1.500 που όπως ειπώθηκε περίσσεψε από την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά, θα έχει ισχύ μέχρι 31/12/19 και θα διατεθεί στα σωματεία (παρότι για τη περσινή χρονιά δεν υπήρχε συμφωνίας για τις Εθνικές κατηγορίες);

Γιατί η ΕΟΠΕ δεν ενημερώνει τα σωματεία, που εξακολουθούν να μην γνωρίζουν το τι μέλλει γενέσθαι για την προσεχή περίοδο, όπου υπάρχει η συμφωνία με την ΕΡΤ των €150.000, που όπως φαίνεται είναι στον αέρα, αφού παραμένει αβέβαιο το μέλλον της;

H επίκληση της απουσίας του προέδρου της ΕΟΠΕ, για να αποφύγουν τα παραβρισκόμενα μέλη του ΔΣ, να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα τι χρήματα θα λάβουν τα σωματεία από την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων της volleyleague γυναικών είναι ενδεικτική τους τρόπου λειτουργίας της ΕΟΠΕ, αλλά και του περιορισμένου διοικητικού κύρους των στελεχών του Γιώργου Καραμπέτσου.

Διοικητικά «ανδρείκελα», που κάνουν πως δεν γνωρίζουν τη λειτουργία του τηλεφώνου, για να μπορέσουν να δώσουν μία απάντηση στα σωματεία.

Για άλλη μια φορά το τοπίο παρέμεινε θολό. Δεν διαφωτίστηκαν οι όροι προβολής του αθλήματος που ανήκει στο κύκλο ευθύνης της ΕΟΠΕ. Απουσίασαν οι καθαρές εξηγήσεις και απαντήσεις.